Prese pet-uri, pentru reciclarea deseurilor

Lumea deseurilor, este fascinanta. Este o lume plina de informatii, informatii pe care o persoana dornica de cunoastere, le va absorbi cu usurinta. Daca vei cauta informatii pe internet, vei descoperii o multe de lucruri interesante, atata idei de reciclare si refolosire a deseurilor reciclabile, cat si informatii despre prese pet-uri, sau tocatoare deseuri.

Iti spun aceste lucruri, cu atata de multa precizie, deoarece pentru mine asa a fost. In perioada in care m-am angajat ca operator calculator, la o firma care se ocupa cu managementul deseurilor reciclabile. Iti spun drept ca atunci cand am auzit de prese pet-uri si de tocatoare deseuri, voiam sa vad cum arata si cum functioneaza.

Stiu ca ti-am mai vorbit despre containere si prescontarinere. Ti-am spus in cate categorii se impart deseurile, si ca daca un ambalaj este atins de ulei, sau orice tip de substanta usuroasa, nu mai intra la categoria deseu reciclabil, ci se incadreaza la deseuri menajere.

Ce trebuie sa stii despre prese pet-uri?

in primul rand trebuie sa stii cum arata, de aceea iti voi lasa o poza mai jos. Aceste tipuri de prese, au menirea de a presa ( asa cum ii spune numele  ) ambalajele de pet, pentru a fi astfel balotate, si fiind mult mai usor de manipulat. Sincer, nu credeam ca un balt de pet-uri poate cantari mult, in functie de presa, de la 20-25kg, sau pana la 200kg, totul in functie de presa folosita pentru balotare.

Tot in domeniul mai sus amintit, am descoperit si notiunea de tocatoare deseuri, am aflat cat de importanta poate fi un astfel de utiliaj. In functie de volum de deseuri trebuie ales utilajul potrivit. Pentru ca doar asa, vei avea parte de rezultatele dorite. Am invatat aceste aspecte, atunci cand am lucrat in domeniul. Pur si simplu, mi se pare fascinant, si cred ca este un domeniu ce prinde teren si la noi in tara, desi trebuie sa spun ca inca suntem destul de in spate, pentru ca am descoperit beneficiul reciclarilor, destul de tarziu.

Cred ca este un subiect, despre care as vorbi cu drag mereu, pentru mine faptul ca dintr-un pet reciclat, poti face alte obiecte, si ca altfel poti schimbat in bine aspectul tarii noastre si al lumii in seama foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *