Siguranta este pe primul loc

Atunci cand parintii mei au luat decizia de a schimba apartamentul pe o casa la curte, stiam exact ca toata existenta noastra va fi zdruncinata. Spun asta pentru ca era mai usor la bloc, ma refer la intretinerea locuintei. La curte ai mereu ceva de schimbat, mereu se deterioreaza ceva, si mai mereu ai nevoie de renovari.

Spun ca siguranta este pe primul loc, pentru ca atunci cand schimbarile au ajuns la poarta noastra – alimentarea cu gaz, sau apa si canalizare – a trebuit sa facem schimbari majore. In primul rand a trebuit sa imbunatatim sobele, dar si sa schimbam cosurile cu cosuri de fum din inox. Credema pe cuvant cand iti spun, ca este dificil sa fac modificari atunci cand internetul nu iti este aliat.

In vremea aceea nu stiam de internet, si nici parintii mei, nu erau tocmai cei mai priceputi in domeniu, ei cautau mereu in varianta clasica. Din magazin in magazin, fara sa se agite. Eu in schimb ma bazez pe internet, dau uneori ma incuie si pe mine, pentru ca atunci cand am cautat cosuri de fum din inox am dat si peste tubulatura de ventilatie. Sincer nu stiam la ce se refera, dar bine ca pe internet, si pe site-urile de specialitate gasesti informatiile de care ai nevoie.

Pe langa tubulatura de ventilatie, am gasit si tubulatura inox si tubulatura rectangulara. Iti spun sincer, ca nu stiam la ce foloseste fiecare tip de tubulatura, singura denumire cunoscuta, imi era aceea de cosuri de fum din inox. Pe aceasta o stiam de la tata, el stia ca de acest tip de cos are nevoie locuinta noastra.

Dupa ce am chemat un specialist, si dupa ce soba noastra a ajuns exact asa cum trebuie, din punct de vedere al sigurantei, in interiorul locuintei. Si va trebui sa ma crezi cand iti spun, ca este important acest aspect. Pentru ca risti sa ai o soba, care scoate fum in casa. Am patit-o si pe asta, si nu-i tocmai ok. In primul rand pentru sanatatea ta si a familiei tale, dar si pentru aspectul casei tale.

Te sfatuiesc, mai ales ca am patit acest lucru, si stiu cum este sa ai o soba, ce scoate fumul in casa, si nici nu face caldura, sa apelezi la materiale de calitate, dar si la persoane ce sunt specializate in domeniu. Nu apela la persoane ce nu iti poate garanta, lucrarea facuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *