Un birou curat, e un birou organizat

Nu credeam vreodata ca voi intelege acest lucru. Nu ma gandeam ca primul loc de munca isi va pune amprenta asupra  mea. Inca de cand am inceput sa lucrez in arhiva, am inteles cat de important este sa ai un birou organizat. Asa ca azi vreau sa vorbim despre asta, si despre dosare de plastic.

Asa cum iti spuneam totul incepe cu arhivarea documentelor. Totul tine de dosare de plastic, bibliorafturi, sau alonje. In functie de asta, iti vei putea organiza biroul, si iti vei putea lucra usor, si fara prea multe batai de cap. Pentru ca atunci cand cineva va avea nevoie de ceva, va stii exact unde trebuie sa caute.

Poti jongla usor daca ai dosare de plastic, pentru ca le poti pune in functie de culori. De exemplu, daca lucrezi intr-o companie care activeaza pe partea de mediu, poti folosi dosare verzi, albastre, si tot asa. Fiecare in functie de ce va contine. Iti spun sincer ca totul tine de tine, pentru ca in comert, sunt o multime de dosare de plastic, menite sa iti faca viata usoara.

Dosarele de plastic, au fost inventate fix pentru a ne usura viata, in primul rand pentru protectia domentelor nostre, acelasi scop il au si foliile protectoare – sau popularul chilotel ( cum il numesc unii ).

Eu una sunt Pro pentru toate aceste lucruri, mai ales ca sunt de parere ca orice document, fie vorba de o factura, poate fii importanta, si la un moment dat vei avea nevoie de el. De aceea mi se par utile. Pe interne vei gasi dosare colorate, de diferite categorii, dosare menite sa iti faca biroul asa cum iti doresti tu.

Asa cum iti spuneam, un birou curat este un birou organizat, desi am auzit si varianta ca un birou curat…inseamna un om care nu munceste, si ca fiecare in dezordinea lui gaseste ceea ce cauta. Totusi cred ca atunci cand vorbim de documente importante trebuie sa alegem calea de mijloc, pentru ca putem foarte usor sa deterioram documente importante, sau sa le putem  intr-o graba de documente nefolositoare.

In concluzie, fie ca este dezordonat fie ca esti ordinat, cauta metoda ok pentru tine, pentru ca doar asa vei gasi o solutie ok pentru tine si pentru modul tau de lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *