Echipamentele de metalizare – o metoda ingenioasa de acoperire a suprafetelor

Metalizarea reprezinta un proces de acoperire cu metale sau aliaje metalice proiectate cu ajutorul unui jet de gaz (comprimat) pe suprafetele de prelucrat. Echipamentele de metalizare utilizate pentru a realiza acest intreg procedeu sunt un ajutor de nadejde intrucat ofera rezultate precise si de inalta calitate.

Tehnicile de pulverizare termica se bazeaza toate pe acelasi principiu de incalzire a unui material si accelerarea particulelor topite rezultate la o viteza foarte mare astfel incat sa permita acestora sa loveasca substratul. Particulele vor ,,ingheta” si vor ramane pe substrat astfel ca nu va trebui sa interveniti pe parcursul procesului.

 

Tipuri de echipamente de metalizare

 

Pentru ca acoperirea sa se realizeze perfect si sa nu fie necesare interventii ulterioare se utilizeaza aceste echipamente de metalizare. Acestea din urma sunt foarte utile in spatiile de productie iar cu ajutorul rezultatelor uimitoare obtinute in mod clar se reduc si timpii de lucru, se economisesc resurse dar si materiale iar mana de lucru este redusa in mod semnificativ.

Din categoria echipamentelor de metalizare putem sa enumeram mai multe tipuri. In primul rand putem vorbi despre echipamente de metalizare HVOF (High Velocity Oxy Fuel) care utilizeaza ca sursa de energie combustia gazelor pentru topirea materialelor sub forma de pulbere.

Metalizarea cu plasma care utilizeaza caldura latenta a unui gaz inert ionizat este un alt tip de echipament utilizat in productie. Un al treilea tip despre care putem sa mentionam este metalizarea cu flacara in care se utilizeaza acetilena sau gazul metan ca si gaze combustibile. Acest tip de echipament realizeaza acoperiri cu costuri reduse, cu continut mai ridicat de oxizi si porozitate mai mare.

Metalizarea cu arc electric este un tip de echipament care utilizeaza doua sarme de material de pulverizat in care se introduce un arc electric. Capetele sarmelor se topesc si un jet de aer comprimat atomizeaza materialul topit transportandu-l catre substrat. Avantajul acestei metode de metalizare este acela ca se obtine o productivitate mai ridicata si posibilitatea de a realiza pseudoaliaje prin utilizarea simultana de materiale diferite.

 

Va oferim cele mai performante si rentabile echipamente de pe piata de profil

 

In magazinul nostru online veti putea sa gasiti echipamente de metalizare la un raport calitate – pret deosebit de avantajos iar pentru fiecare tip de echipament veti putea sa gasiti materiale consumabile si piese de schimb originale. Prin intermediul nostru aveti totul la indemana si veti putea sa obtineti rezultate extraordinare ori de cate ori le veti utiliza.

In plus, echipamentele sunt foarte usor de manevrat si nu necesita mana de lucru multa doar pentru a se putea obtine rezultate cat mai bune si rebuturi cat mai putine. Veti obtine un randament si o productivitate a muncii mult mai crescuta, drept urmare veti putea sa onorati la timp comenzile si chiar sa reusiti sa preluati comenzi suplimentare.

Va stam la dispozitie cu toate informatiile necesare despre produsele si echipamentele noastre vezi detalii pe site-ul – www.alicesablare.ro . Tot ce trebuie sa faceti este sa solicitati o oferta personalizata chiar azi iar noi vom raspunde cu promptitudine tuturor cerintelor dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.