Angajati o companie specializata in serviciul de repatriere a decedatilor pentru a va debarasa de o grija.

Vine un moment in viata noastra cand traim sentimentele pline de durere cauzate de moartea unei persoane apropiate noua. In aceste clipe totul pare rupt dintr-un film de groaza, ceea ce simtim in aceasta perioada nu poate fi descris in cuvinte.

Decesul este un eveniment greu de acceptat, este un subiect ce, oricat de previzibil ar fi, il consideram ca fiind ceva ce nu se va intampla niciodata. Cand o persoana draga noua pleaca intr-o calatorie spre o lume mai buna, noi suntem aceia ce suferim si care ducem greutatile pe proprii umeri.

Cateodata se intampla si nefericitul eveniment de a pierde o persoana draga ce traieste in afara tarii. Multi romani aleg sa plece peste hotare si se stabilesc in alte state, iar acest lucru poate fi o provocare pentru noi, cei ramasi pe pamanturile natale, in cazul in care persoana plecate peste granite piere din viata.

Cum pot aduce trupul neinsufletit inapoi in Romania?

In situatia in care va confruntati cu decesul unei persoane iubite ce se afla in alt stat este nevoie sa contactati in cel mai scurt timp o companie de pompe funebre ce ofera si serviciul de repatriere a persoanelor decedate. Acestia vor stii exact care sunt demersurile pentru realizarea acestui proces, pentru a aduce trupul persoanei trecute in nefiinta alaturi de familie, care sa isi poata lua un “ ramas bun “ adevarat.

Majoritatea companiilor ce ofera servicii de repatriere a decedatilor, ofera servicii complete de pompe funebre, mult mai avantajoase decat realizarea acestui proces pe cont propriu.

Ce presupune serviciul de repatriere?

Acest serviciu este mult mai complex decat pare. Sunt necesare foarte multe acte si eliberarea de documente obligatorii pentru efectuarea acestui proces. In cadrul acestui serviciu, agentia de pompe funebre se va ocupa de eliberarea tuturor documentelor necesare si de intocmirea pasaportului mortuar daca este cazul.

In serviciul de repatriere se vor incadra si procedurile necesare pentru pastrarea si transportarea trupului neinsufletit. Acesta se va imbalsama pentru a nu se degrada.

Dupa imbalsamarea acestuia si detinerea tuturor documentelor aferente repatrierii, se va realiza transportul funerar international. Transportul defunctului se poate realiza pe mai multe cai, se poate opta pentru un transport terestru sau aerian, daca este cazul si cel pe cale maritime. Va recomand transportul pe cale terestra deoarece este mai putin costisitor, singurul dezavantaj fiind timpul, dureaza mai mult transportul pe cale terestra.

In ce conditii se va realiza transportul funerar international?

Daca ati ales ca trupul defunctului sa fie adus inapoi in Romania pe cale terestra, este necesar sa fiti pus la curent in legatura cu detaliile legate de transport. Acesta se va realiza in conditii optime. Companiile ce presteaza servicii de repatriere a decedatilor detin echipoamente si produse speciale pentru realizarea acestuia la cele mai inalte standarde.

Trupul neinsufletit va fi transportat intr-un sicriu din lemn si unul de zinc. In cazul in care ne confruntam cu zile toride, din cauza faptului ca trupul trebuie pastrat la o temperature mai mica de 15 grade Celsius, putem dota sicriul cu un capac frigorific, dotat cu termostat.

Pentru realizarea acestui transport, orice companie ce se ocupa cu servicii de repatriere decedati trebuie sa detine autoturisme speciale. Masinile trebuie sa fie prevazute cu sisteme de protective si de siguranta pentru ca defunctul sa fie aduc in stare foarte buna inapoi in tara.

Ce documente sunt necesare pentru a realiza un transport international al unei persoane decedate?

Pentru ca acest transport sa se realizaze este nevoie de cateva acte foarte importante. In primul rand sunt necesare o adeverinta de inhumare si certificatul de deces. Pentru a se putea realiza serviciul de repatriere este necesar un pasaport mortuar.

Deoarece acest transport dureaza din cauza distantei, trupul necesita imbalsamat, iar pentru realizarea acesteia trebuie eliberat un certificate de imbalsamare. Intr-un final este nevoie de un proces verbal de sigilare a sicriului.

Companiile ce ofera servicii de pompe funebre complete, inclusiv si cel de repatriere a decedatilor si de transport funerar international, trebuie sa elibereze neaparat facture si sa intocmeasca un contract, semnat cu familia indoliata. Recomandarea mea este sa nu va bucurati daca gasiti o companie ce ofera servicii mai ieftine, dar nu elibereaza factura, pentru ca sunt sanse foarte mari sa ramaneti dezamagiti de serviciile prestate, iar in aceste momente aveti nevoie de o agentie serioasa.

Cat costa serviciul de repatriere?

Pentru acest serviciu nu exista un pret standard. Tariful se va stabili la inceput in functie de distanta ce trebuie parcursa. Cum am precizat anterior, toate serviciile trebuie prestate in baza unui contract si cu conditia eliberarii unei facturi, sa nu aveti incredere in agentiile ce va promit costuri avantajoase, dar cu conditia de prestare a serviciilor fara o factura.

Oricine merita o inmormantare onorabila pe pamanturile natale si de aceea aveti posibilitatea de a angaja agentii specializate in servicii funerare, repatriere a decedatilor si cele de transport funerar international. Acestea se vor ocupa pana in cel mai mic detaliu de realizarea si finalizarea acestor servicii in conditii optime.

Contactati cea mai favorabila companie de pompe funebre pentru a se ocupa de realizarea transportului funerar international si de repatriere a persoanei iubite voua ce a trecut in lumea celor drepti. Aveti grija sa va interesati despre aceasta pentru a fi sigur ca veti primi factura si ca se va incheia un contract legat, pentru a nu fi dezamagit de rezultate.

Din punctul meu de vedere, angajarea unei astfel de agentii este alegerea optima in aceste situatii devastatoare pentru a ii putea oferi celui drag o inmormantare onorabila pe pamanturile natale ale Romaniei. Companiile de pompe funebre sunt o alinare si un ajutor de nadejde pentru familiile ce se confrunta cu pierderea unei persoane iubite, sarind in ajutor prompt si cu profesionalism.

Un comentariu la „Angajati o companie specializata in serviciul de repatriere a decedatilor pentru a va debarasa de o grija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *