Consultati un specialist in psihiatrie pentru pastrarea sanatatii dumneavoastra mintale.

In viata ne confruntam si cu situatii dificile, iar multe dintre acestea nu le putem rezolva pe cont propriu, nici familia sau prietenii nu ne pot ajuta. Unele dintre aceste probleme sunt cauzate de traume sau pur si simplu din cauza unor ganduri ce nu ne dau pace.

Pentru a putea gasi rezolvarea acestor probleme, primul pas este sa le acceptam. Sa fim constienti de faptul ca ceva se intampla cu noi, apoi sa contactam un medic specialist. Problemele ce sunt de natura psihica, nascute din cauza gandurilor si a sentimentelor, trebuie rezolvate de un medic specializat in acest domeniu.

Multi oameni confunda psihiatrul de psiholog. Ramura de psihologie si ramura de psihiatrie sunt complementare, se completeaza una pe alta, iar medicii ce sunt specializati in aceste meserii, de multe ori lucreaza impreuna pentru obtinerea unor rezultate mult mai bune.

Psihologul nu este un medic, acesta comunica cu pacientul, ii da recomandari si il sfatuieste in privinta problemei. Acestia sunt considerati de unele persoane ca fiind prieteni, ajutandu-I prin dialoguri sa treaca peste situatii dificile, de asemenea, acestia nu elibereaza tratamente medicamentoase.

Psihiatrul este un medic, ce a finalizat facultatea de medicina si a urmat inca 4 ani de specializare pentru a dobandi specializarea aceasta. Medicul psihiatru trebuie contactat in situatiile in care problemele nu mai pot fi rezolvate doar prin comunicare si sunt mult mai grave.

In ce situatii trebuie sa contactez un medic psihiatru?

Medicul psihiatru trebuie contactat cand deja simtim ca situatia ne scapa de sub control, cand mintea ne e acaparata de ganduri excesiv de daunatoare. Unele cazuri in care este nevoie de consultarea unui medic psihiatru sunt cele in care apar ganduri sinucigase, cand lipseste in totalitate pofta de viata si apar dorintele de punere in practica a anumitor metode ce ne fac rau.

De asemenea, acest specialist trebuie contactat cand suferiti de afectiuni psihice, precum schizophrenia. Cand apar stari de delir, halucinatii, agresivitate nejustificata si multe alte afectiuni ce provin din cauza sentimentelor si gandurilor, trebuie sa consultati neaparat cu medic psihiatru, pentru ca aceste afectiuni pot avea alte cauze, ce pot fi determinate numai de acesta.

Medicul psihiatru poate prescrie medicamente pentru tratarea afectiunilor psihice, de asemenea acesta poate efectua o serie de analize pentru diagnosticarea si identificarea cauzelor ce au dus la afectiunile pe care le prezinta pacientul.

De se psihologul nu poate prescrie medicamente?

Psihologul nu are studii in medicina, este un absolvent al Facultatii de Psihologie si se ocupa cu determinarea cauzelor, in timp ce medicul specializat in psihiatrie actioneaza direct asupra simptomelor. Psihologul poate avea mai multe specializari, acesta poate practica meseria in mai multe domenii precum consiliere psihologica, educationala, organizationala, psihoterapie, de asemenea poate elibera fise psihologice pentru diferite meserii.

Psihologul se va concentra pe ajutarea pacientului in constientizarea problemelor ce se intampla in mintea sa, atat la nivel constient, cat si inconstient.

Mereu oamenii se confrunta cu problema de a nu stii unde sa mearga pentru a isi rezolva problemele,  la psiholog sau la psihiatru? Trebuie in primul rand sa incercam sa ne dam seama cat de grava este problema pe care o avem si cat de mult ne dorim sa ne vindecam.

De foarte multe ori, problemele pe care le avem in viata de zi cu zi sunt cauzate de catre psihic. Unele probleme medicale, ce ne afecteaza alte organe, pot fi sporite de catre sanatatea noastra mintala. Din aceasta cauza trebuie sa acordam atentie si sanatatii noastre mintale.

Cand am o stare de anxietate, trebuie contactat un psihiatru sau un psiholog?

In aceasta situatie conteaza foarte mult gravitatea. In cazul in care va confruntati doar cu o tristete de moment si cunoasteti cauza, puteti apela la sedintele de psihoterapie, psihologul ajutandu-va sa treceti peste perioada dificila prin care treceti. In cazul in care starea dumneavoastra este grava si deja incepeti sa aveti ganduri intunecate, considerati ca viata dumneavoastra nu mai are rost si luati in considerare si posibilitatea de a va pune capat zilelor, trebuie de urgenta sa consultati un psihiatru.

Medicul psihiatru este o persoana ce a terminat facultatea de medicina si are specializarea in psihiatrie, acesta poate prescrie tratamente medicamentoase si este cel mai potrivit specialist in rezolvarea problemei cu care va confruntati.

Medicul psihiatru are dreptul de a efectua chiar si analize de laborator prin care poate determina cauzele ce au dus la starea dumneavoastra, atat din perspectiva fizica, cat si din perspectiva psihica.

Din cauza conceptiei gresite a unor oameni, o mare parte din persoanele ce se confrunta cu probleme de natura psihica, cauzate de anumite evenimente, evita consultarea unui specialist, crezand ca doar oamenii nebuni fac acest pas. Insa aceasta gandire este total gresita, intradevar, oamenii care au probleme psihice grave contacteaza un psihiatru, dar nu numai.

Sunt multe probleme ce pot fi rezolvate doar de un specialist in psihiatrie, chiar daca nu par atat de grave. Gandindu-va ca sunteti “nebun” daca optati pentru vizitarea unei clinici de psihiatrie este precum ati spune ca va confruntati o pneumonie daca vizitati un medic pentru o simpla raceala. Sunt si afectiuni ce nu par grave, insa pot avea consecinte daca nu sunt tratate.

Si problemele de natura psihica afecteaza grav sanatatea, creierul, ca orice alt organ, poate suferi afectiuni ce trebuie tratate in timp. Daca nu ne doare ceva nu inseamna ca suntem total sanatosi, unele probleme sunt nedureroase, precum depresia. Aceasta se manifesta in capul nostru, dar daca nu este tratata la timp poate avea consecinte grave, precum sinuciderea.

Sfatul meu este sa vizitati un cabinet de psihiatrie Bucuresti  dar si din alte orase, in functie de zona in care locuiti, in cazul in care simtit ca situatie va scapa de sub control si considerati ca viata nu mai are sens. In momentele in care credeti ca tot ce faceti nu are rost si va confruntati cu stari de confuzie si anxietate grave.

Un comentariu la „Consultati un specialist in psihiatrie pentru pastrarea sanatatii dumneavoastra mintale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *