Craciunozaurul – Tom Fletcher – recenzie

Iti spuneam la inceputul acestei luni – luna decembrie – ca vreau sa citesc mai multe carti cu tema Craciun. Stiu ca sunt foarte multe si tocmai de aceea mi-am propus acest lucru. Daca inainte de Craciunozaurul, am citit O poveste de Craciun de Charles Dickens, acum a venit randul unei carti pentru copii.

O poveste de Craciun, cred ca este deja destul de cunoscuta, avand filme realizate pe baza cartii, asa ca nu cred ca mai are rost sa ii aloc spatiu aici, dar Craciunozarul, este o poveste ce merita un loc special la rubrica: Ce citeste Alina.

Aceasta carte am primit-o cadou de la Librarium, atunci cand lucram acolo. Mi-a fost recomandata, si recunosc ca ma bucur ca am ajuns sa o citesc. Totusi o voi pastra, pentru atunci cand Maya v-a invata sa citeasca, pentru ca este o poveste ce merita citita.

Povestea este una clasica, cu personaje destul de interesante, il intalnim pe William – sau Willypooz cum ii spune tatal sau, pe Mos Craciun si pe oul de dinozaur care va primi numele de Craciunozar. Un dinozaur special ce supravietuieste disparitiei si apare la Polul Nord, fiind despecoperit de spirudusii Mosului.

In timp ce acestia sapa dupa cadourile pentru copii cuminti, William un baietel aflat intr-un scaun cu rotile, merge la scoala unde o fetita frumoasa pe nume Brenda ii face viata un calvar.

William la rugamintea tatalui sau ii scrie Mosului o scrisoare, in care ii cere un dinozar. Atunci cand Mos Craciun citeste scrisoare in bradul cu cadouri nu apare nimic. Pentru ca printre ei Craciunozaur incepe sa se simta ca acasa, Mos Craciun decide sa lucreze la cadoul lui William, realizand astfel un dinozaur identic cu Craciunozaur.

Craciunozaur

In inima micului dinozaur se petrece ceva, dar totul se schimba cand vede cadoul facut de Mos Craciun, astfel dinozaurul se imprieteneste cu dinozaului de jucarie, si de aici incepe toata aventura lui.

Pleaca in expeditia Mosului din noaptea de Ajun, si ajunge sa dea nas in nas cu William, ramane in urma si atunci descopera ca un vanator este pe urmele lui. Se imprieteneste cu William si ajung impreuna la Polul Nord, unde Willpooz afla ce isi doreste cu adevarat.

Magia il suprinde si afla o multime de lucruri, despre tatal sau dar si despre Vanator. La Polul Nord descopera un ren ce nu poate zbura, si afla ca in noaptea de Ajun la Polul Nord toate dorintele se implinesc.

Dupa ce Willy afla cine este Vanatorul, ajunge sa plece impreuna cu Mos Craciun spre casa, unde este asteptat de Vanator, care la prins pe tatal sau, in dorinte de a pune mana pe Craciunozaur.

Totul se termina intr-un mod destul de interesant, intr-un mod in care chiar nu ma asteptam si Craciunozaur ajunge altfel sa aiba un prieten nou si Willam la fel. Pentru ca prieteni facuti in ziua de Craciun, raman prieteni pe veci.

Intr-o concluzie, mi-a placut aceasta carte. Craciunozaur fiind o carte atata pentru copii cat si pentru adulti. Este o carte in care prietenia este pe primul plan, si care te invata ca uneori este suficient sa crezi, si magie se intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *