Tuturor baietilor pe care i-am iubit – Jenny Han – recenzie

Tuturor baietilor pe care i-am iubit – Jenny Han, o carte pe care am citit-o doar din cauza faptului ca am vazut filmul. Trebuie sa iti spun ca de fiecare data cand citesc o carte care a fost facuta dupa un film, imi aduc aminte de liceu, de bacalaureat. La proba de limba engleza, am primit subiect urmator: ce alegi sa citesti o carte, sau sa vezi filmul. Raspunsul meu a fost urmatorul: aleg sa citesc cartea, mi se pare ca atunci cand vezi un film realizat dupa o carte, vezi viziunea unui regizor.

Aceasta carte Tuturor baietilor pe care i-am iubit de Jenny Han, am primit-o in urma unei colaborari de la Libris, mi-a placut, pentru ca mie imi plac cartile cu adolescenti. Mi se par uimitoare si tocmai de aceea le aleg. Povestea incepe cu Lara Jane, una din fetele Song, sora cea mijlocie a lui Kitty si Margot. Aceasta de-a lungul timpului scrie cinci scrisori de dragoste.

Desi le trece si destinatarul, nu intentioneaza niciodata sa le trimita, ea le spune scrisori de ramas bun, pentru ca le scrie baietilor pe care ia iubit – Josh ( prietenul surori ei Margot ) Peter si inca trei baieti. Printr-o incurcatura, cele cinci scrisori sunt expediate, si cei cinci destinatari ajung sa citeasca cele scrise de Lara Jane.

Lara Jane si Peter Kavinsky?

Desi ii scrie o scrisoare si lui Josh, stie ca este gresit, si pentru a iesi din incurcatura, ajunge intr-o relatie falsa cu Peter, baiatul caruia i-a scris o scrisoare de ramas bun in care ii prezentat atata defectele cat si ceea ce ii placea la el. Peter Kavinsky proaspat despartit de Gen, ii propune lui Lara Jane sa fie prietena lui falsa, pentru a o face pe Gen geloasa, si pentru a se intoarce astfel la el.

Incepe printr-un contract, in care sunt trecute cateva conditii. Cum ar fi Peter nu are dreptul sa o sarute pe Lara Jane. Nu trebuie sa ii cumpere nimic pe toata durata acestei false relatii. Peter trebuie sa ii scrie biletele in fiecare zi lu Lara Jane.

Cu pasi timizi aceasta relatie ajunge sa prinda contur, incep sa isi petreaca timpul impreuna, si ajung sa mearga impreuna la excursia de schi organizata de liceu. Aici totul se schimba, si relatia lor falsa ajunge sa ia o intorsatura ciudata…

Recunosc ca filmul Tututor baietilor pe care i-am iubit este altfel, cartea fiind de o mie de ori mai frumoasa decat filmul, si asa cum ti-am spus la inceput acestei recenzii. Filmul reprezinta modul de a intelege cartea un regizor, pe cand atunci cand citesti o carte, intelegi totul altfel.

Jenny Han a facut si o continuarea a acesti carti, si recunosc ca abia sa citesc si continuarea acesteia, pe care le-am gasit pe Libris. Desi este prima data cand aud de aceasta autoare, si ma bucur ca am avut ocazia sa pun mana pe cartile ei.

Celelalte doua parti : PS. Inca te mai iubesc a doua carte. Si A ta vesnic Lara Jane a treia carte. Se anunta a fi la fel de uimitoare, si promit ca le voi citi. Si iti voi prezenta recenzia lor aici, pana atunci te rog sa imi spui.

Tu ce preferi, sa citesti o carte sau sa vezi filmul? 

Un comentariu la „Tuturor baietilor pe care i-am iubit – Jenny Han – recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *