Vizitati un cabinet ginecologic pentru a va mentine sanatoase si fericite.

Fiecarei femei, la un moment dat in viata, organismul ii da batai de cap. Multe adolescente se confrunta cu problema acneei sau cu un ciclu neregulat. Aceste lucruri pot fi insuportabile si pot afecta foarte mult viata sociala a unei fete.

La varsta adolescentei apar cele mai multe schimbari in viata unei fete. Organismul se dezvolta si pot aparea si problemele hormonale. Ciclul menstrual este una dintre cauzele care determina schimbari in organism deoarece atunci se elibereaza o mare cantitate de hormoni.

Cand trebuie sa fac primul consult ginecologic?

Vizitarea unui cabinet ginecologic ar trebui facut inca din adolescenta, cand apare primul ciclu menstrual, deoarece cu ajutorul medicului specialist puteti sa va descoperiti mai bine trupul si eventualele schimbari ce pot aparea.

De asemenea, pentru ca multe fete evita sa vorbeasca deschis despre acest subiect, nu sunt informate cu privire la igiena optima intima, un medic ginecolog va poate informa cu privire la metodele de pastrare a igienei intime si, de asemenea, va va prezenta pericolele ce pot aparea din cauza lipsei acesteia.

Consultul ginecologic nu trebuie sa fie un subiect tabu deoarece orice fata trebuie sa faca acest pas la un moment dat in viata si cel mai bine este sa il faca de tanara.

Ce cauze poate avea acneea?

Acneea poate fi cauzata de diversi factori, de la microbi dereglari hormonale. Cele din urma pot fi rezolvate numai cu ajutorul unui medic ginecolog. Una dintre cauzele ce determina dereglarile hormonale sunt chisturile ovariene. Acestea pot fi observate doar de catre medicul specialist.

Unul dintre tratamentele acneei cauzate de dereglari hormonale este cel cu anticonceptionale. Aceste medicamente pot afecta sanatatea daca nu sunt luate dupa cum prescrie medicul ginecolog. De aceea este indicat sa faceti un consult ginecologic pentru a va prescrie doza optima de administrare a acestor medicamente, chiar si in cazul in care doriti sa le luati numai pentru contraceptie.

In Romania sunt foarte multi mamici tinere deoarece nu au fost prevenite din timp si nu au avut parte de o educatie optima. Consultul ginecologic trebuie sa fie prioritar in viata unei adolescente pentru ca numai asa pot preveni aparitia sarcinilor nedorite si mai ales a problemelor ce pot aparea din cauza ca nu stiu cum sa se protejeze.

Foarte multe minore apeleaza la avort, iar aceasta interventie poate afecta sanatatea pacientei, dar o poate afecta si pe viitor. Avortul nu este o solutie, iar pentru a evita avortul este nevoie de prevenirea sarcinii. Fetele invata sa se protejeze numai faca primesc o educatie corespunzatoare la timp.

Viata intima este tabu pentru multe minore, iar parintii evita sa discute astfel de lucru cu fetele lor, de aceea este recomandata vizita la un cabinet ginecologic, pentru ca va fi si mai usor pentru adolescent sa discute cu un medic decat cu parintii pe acest subiect.

Vizita la un cabinet ginecologic nu este numai pentru diagnosticare si tratament, este si pentru a invata sa va ingrijiti cum trebuie, sa va descoperiti mai bine corpul si sa preveniti anumite afectiuni. Din cauza unei educatii cu privire la igiena intima, multe fete se confrunta cu infectii sau ciuperci ce sunt o adevarata bataie de cap. Consultand un specialist invatati cum sa va ingrijiti si cum sa evitati dezvoltarea acestor infectii sau bacterii.

Este recomandat consultul ginecologic cel putin o data pe an.

In cazul fetelor ce si-au inceput viata sexuala, acest consult trebuie efectuat anual, mai ales pentru efectuarea testului Babes Papanicolau, acesta este pentru depistarea cancerului de col uterin. Odata cu recoltarea pentru acest test, se va recolta si secretie pentru depistarea eventualelor bacterii.

Nu imi permit un consult ginecologic, ce solutie pot gasi?

Majoritatea cabinetelor de ginecologie lucreaza cu Casa de Asigurari de Sanatate, atata timp cat aveti o asigurare de sanatate, consulturile sunt gratuite, fiind decontate de stat, de asemenea si efectuarea investigatiilor.

Orice femeie trebuie sa mearga la un cabinet ginecologic Bucuresti, dar si in alte oare pentru a preveni aparitia anumitor afectiuni si pentru a iti mentine trupul sanatos. Multe afectiuni au simptome vizibile, de aceea trebuie sa consultati un medic specialist cand observati anumite nereguli.

In atentia parintilor, este recomandat sa va duceti fetele la ginecolog de la inceputul adolescentei pentru a putea fi informate cu privire la problemele ce pot aparea. De aseamenea, este recomandat sa vorbiti deschis pe acest subiect cu adolescenta dumneavoastra pentru a o preveni.

La varsta adolescentei se produc cele mai multe schimbari in organism si de aceea , unele dintre acestea pot sa scape de sub control. Dereglarile hormonale aduc multe batai de cap si tratamentele pentru a le tine sub control pot fi recomandate doar de un medic specialist in ginecologie, de aceea va recomand sa vizitati un cabinet ginecologic si doar pentru controalele de rutina.

Vizita la un astfel de medic nu mai trebuie sa fie un subiect tabu. Aceasta trebuie comparata cu vizita la oricare alt medic. Sanatatea intima este la fel de importanta ca orice alt organ din corpul nostru si nu trebuie neglijata. In scoli nu este acceptata acest timp de sanatate pentru ca majoritatea parintilor considera ca “este prea mic pentru a invata aceste lucruri”. Aceasta conceptie este foarte gresita deoarece la inceputul adolescentei, copilul invata cel mai bine si este cel mai curios. Preventia din timp este solutia pentru o viata sanatoasa, de aceea recomand educatia sexuala si mai ales consultul periodic al unui medic ginecolog.

Nu va mai fie frica sau rusine de acest subiect, sanatatea dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra este in joc. Adolescenta trebuie sa fie informata cu privire la metodele prin care se poate proteja de o sarcina si cu privire la problemele ce pot aparea daca nu isi ingrijeste zona intima corespunzator.

Un comentariu la „Vizitati un cabinet ginecologic pentru a va mentine sanatoase si fericite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *