5 accesorii de biciclete esentiale oricarui biciclist

Atat in Europa, cat si in Romania, ne putem mandri cu un numar de biciclisti care creste de la an la an. Acest lucru nu este de mirare, dat fiind ca traficul infernal din orasele mari ii obliga pe multi dintre locuitori sa recurga la metode alternative de transport. Astfel, putem intalni din ce in ce mai multi pasionati pe vehiculele pe doua roti, acest mijloc de deplasare capatand rapid amploare si pe meleagurile noastre.

Cu toate acestea, odata ce devenim participanti la trafic, va trebui sa acceptam o serie de responsabilitati. Astfel, pentru inceput, toti cei care circula pe strazile si soselele Romaniei trebuie sa se informeze cu privire la legislatia in curs. Iata ce prevede aceasta in cazul bicicletelor:

In circulatia pe drumurile publice, bicicleta trebuie sa fie:

a) prevazuta cu dispozitiv de franare eficace;

b) prevazuta cu un sistem adecvat, functional, de directie;

c) dotata cu sistem de avertizare sonora; se interzic echiparea si folosirea sistemelor de avertizare sonora specifice autovehiculelor;

d) echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare;

e) echipata cu elemente sau dispozitive care, in miscare, formeaza un cerc continuu, fluorescent- reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor.

Casca Abus In-Vizz Ascent rosie

Astfel, putem observa cu usurinta ca ne vor trebui cateva accesorii pentru biciclete, fara de care nu putem circula in voie pe drumurile din tara. Iata care sunt cele mai des intalnite accesorii de biciclete, esentiale pentru orice biciclist:

Luminile

Aceste accesorii pentru biciclete sunt atat obligatorii, cat si foarte de ajutor, in special in sezonul rece, cand ziua este mai scurta. Putem imparti aceste accesorii pentru biciclete in doua categorii: Lumini care iti asigura vizibilitatea tie in primul rand, ajutand la identificarea obstacolelor de pe traseu, si lumini care iti semnalizeaza prezenta in trafic altor participanti. Fata de costurile luminilor de automobil, un far de bicicleta are un pret mic, cu toate ca a evoluat mult de la vechiul model de far alimentat de la dinam.

Casca de protectie

Aceasta face parte din seria de accesorii biciclete care nu ar trebui sa iti lipseasca atunci cand iesi pe traseu. Chiar daca in parc exista un risc mai mic de a te accidenta, odata ce iesi pe sosea, este posibil sa ai parte de incidente neprevazute. Astfel, pentru a evita orice neplaceri, asigura-te ca ai asupra ta o casca de buna calitate. De asemenea, ca sa te asiguri ca marimea acesteia este cea potrivita, cere sfatul unui specialist din magazinul tau de biciclete si accesorii, care te va ajuta cu placere sa alegi dimensiunea perfecta!

Antifurtul

Nu pleca de acasa fara sa ai asupra ta aceste accesorii de biciclete absolut indispensabile. Cu ajutorul acestora, bicicleta ta va fi mereu in siguranta, chiar daca o lasi nesupravegheata doar pentru cateva minute. In plus, un antifurt de calitate ii poate descuraja pe eventualii hoti. Asigura-te doar ca ai notat bine cifrul, sau ca ai o dublura la cheita!

Claxon

Simple si cochete, acestea sunt un real ajutor in trafic, cand suntem nevoiti sa specificam actiunile noastre si altor participanti la trafic. De asemenea, daca pedalam mai mult in weekend, in parc, aceste accesorii pentru biciclete vor fi foarte utile, in special cand sunt multi copii care alearga in preajma ta!

Kit anti-pana

Aceste accesorii pentru biciclete sunt cu adevarat esentiale, nelipsind din geanta niciunui pasionat de biciclism. Asadar, daca iti place sa te aventurezi pe drumuri mai putin explorate, sau preferi distantele lungi, nu ezita sa iti achizitionezi un kit anti-pana de calitate, care nu te va lasa la greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *