Cat de mare ar trebui sa fie patul pentru dormit?

Dilema alegerii patului pentru dormit difera de la persoana la persoana, de la cuplu la cuplu, chiar in functie de varsta. Cateva criterii generale ar trebui insa luate in considerare: structura patului sa fie robusta, dar usor demontabila, sa nu scartaie, iar salteaua ar fi bine sa nu fie cea mai mare de pe piata, deoarece ofertele pentru lenjerii de pat si protectie pentru saltea sunt mai putine pentru dimensiuni atipice. Un amanunt care ar trebuit luat in seama la alegerea patului este cadrul acestuia, care ar trebui sa nu depaseasca mult marginea saltelei si sa nu aiba colturi ascutite, pentru a se preveni accidentele la urcare si la coborare din pat.

Patul celor singuri

Dormitorul persoanelor singure, tinere sau nu ar trebui sa cuprinda un pat pentru doua persoane, pentru a nu limita posibile oportunitati de a avea momente intime cu cineva.

Avantajul celor singuri ar fi ca pot alege patul, salteaua si chiar lenjeria de pat dupa bunul plac, desi asemenea alegeri sunt mai placute in doi, chiar daca pot exista unele mici divergente.

Daca spatiul locuintei nu permite un pat de dormitor mare, ideala ar fi alegerea unei canapele care se poate desface sau a unui coltar extensibil. Un fotoliu pat sau chiar doua poate fi, de asemenea, o optiune penrtu cei care locuiesc singuri si care nu au o locuinta stabila, fiind mai usor de carat.

Dormitorul cuplului

Cand tot mai multe cupluri aleg sa traiasca impreuna fara a-si uni oficial destinele, a numi patul din dormitor ca fiind pat matrimonial nu este intotdeauna o formulare prea potrivita, insa important este ca partenerii sa se bucure de el cat mai mult timp posibil.

Piata de mobilier are atatea oferte incat oricine isi poate gasi un pat care sa satisfaca gusturile ambilor parteneri, iar criteriile trebuie sa aiba in vedere si spatiul de care dispune camera dedicata dormitului. Daca exista deja celelalte piese de mobilier in camera, alegerea patului ar trebui sa fie facuta si tinandu-se cont de stilul in care a fost anterior aranjata camera.

Patul de dormit din camera copiilor

In ce priveste camera copiilor, patutul bebelusului poate fi inlocuit cu un pat suprapus, daca sunt doi copii sau cu un pat care sa cuprinda cel putin o saltea pentru o persoana. Totusi, si patul unui copil ar trebui sa fie mai mare, pentru situatii in care un parinte trebuie sa vegheze cand cel mic este bolnav. Daca patul copilului este mic, in camera se poate instala un fotoliu pat pentru situatii in care trebuie sa mai ramana cineva peste noapte in camera copiilor.

Camera unei persoane de varsta a treia sau a unui bolnav

Situatiile speciale in care se afla unele persoane necesita amenajarea unei camere in asa fel incat aceasta sa aiba cele necesare. Pe langa patul pentru o persoana, care – in unele situatii – are forma si accesorii speciale, ar fi bine ca in camera sa mai fie un pat pentru inca o persoana sau un fotoliu pat, mai ales daca este necesara prezenta unui supraveghetor.

Un comentariu la „Cat de mare ar trebui sa fie patul pentru dormit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *