Crima din Orient Express – Agatha Christie – recenzie

Prima carte termina in anul 2019 este cea mai sus mentionata. O carte interesanta, care m-a captivat inca de la inceput. Nu ma asteptam sa imi placa, dar uite ca Agatha Christie imi place. Este prima carte pe care o citesc scrisa de aceasta autoare, si cu siguranta vor mai urma si altele.

Aceasta a fost cartea aleasa din biblioteca, iti spunea in articolul anterior ca pe aceasta o citesc, asa ca hai sa iti ce parere mi-a facut. Desi inca de la primele pagini mi-a fost putin dificil sa prind firul, modul in care a fiecare parte si capitol este denumit, ma facut sa raman.

Hercule Poirot, un detectiv foarte bun, ia trenul spre Istanbul, o data ajuns acolo, primeste o telegrama care ii spune ca trebuie sa se intoarca la Londra, astfel ajunge sa ia trenul Orient Express, impreuna cu alti pasageri.

In prima parte a cartii, ne sunt prezentati pasagerii, si rutina lor din tren, totul se schimba cand trenul ramane inzapezit si cand este descoperita crima. Intr-un vagon de la clasa 1 se gaseste cadavrul lui Ratchett – un om dubios – dupa cum il descrie insusi Hercule Poirot.

Ca intr-un film polistist, detectivul nostru incepe sa ia declaratiile tuturor celor prezenti in tren, si dupa ce fiecare spune ce are de spus, si dupa ce Poirot cerceteaza bagajele calatorilor, ajunge la o concluzie.

Intelege inca de la bun inceput ca Ratchett are un nume fals, fiind un monstru, care cu ceva timp in urma a rapit o fetita pe nume Daisy, a carei familie sfarseste tragic din cauza acestei rapiri.

Desi dupa fiecare pagina incepi sa crezi ca detectivul nostru a gasit solutia, nu reusesti sa afli pana la finalul cartii. Dar trebuie sa iti spun, ca de fiecare data cand crezi ca ai gasit criminalul, totul se schimba, si iar ajungi sa suspectezi pe cineva. Cel putin eu asa am patit.

Astfel am ramas alaturi de Hercule Poirot pentru a afla cine este criminalul, si da-mi voie sa iti spun, ca am ramas uimita cand adevarul a iesit la iveala, dar cel mai mult m-a suprins sfarsitul cartii.

Ma bucur ca am reusit sa citesc Crima din Orient Express, pentru ca este o carte ce merita citita, si care te va face sa iti pui intrebarea urmatoare: Cine la omorat pe Ratchett?

Un comentariu la „Crima din Orient Express – Agatha Christie – recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *