Harry Potter si Piatra Filosofala de J.K. Rowling

Prima data cand am auzit de Harry Potter nu credeam ca voi dori sa citesc o astfel de carte, ca sa nu mai vorbesc de seria intreaga.

Trebuie sa iti spun ca imi place sa citesc genul acesta de carti, doar ca in aceea perioada filmul era la baza, ideea de citit nu imi starnea curiozitatea. Anul trecut in schimb, pe cand se discuta instens de cel de-al saptea volum si film realizat dupa aceasta carte, am decis sa le dau o sansa. Bineinteles impinsa de la spate si cu o mare reactie : nu te uita la film inainte sa citesti cartile.

Ei bine primele patru filme le-am vazut si mi-au placut, dar acum vreau sa vorbim de primul volum din seria Harry Potter, mai exact Piatra Filosofala. Iti voi spune ca nu stiam ca acesta este primul volum, dar o prietena m-a luminat.

Multe lucruri mi s-au parut ciudate, dar ma bucur ca am avut o ocazia sa citesc cartea. Mi-am adus aminte de filmul realizat dupa aceasta carte, si multe lucruri sunt diferite.

Iti spun drept ca ma nu ma gandeam ca imi va placea cartea, desi filmul mi-a placut. Totusi iti spun drept ca, cartea este mult mai buna decat filmul, dar eu mereu am impresia asta. Mereu cred ca o carte este mai buna decat un film.

M-au trecut fiori cand Harry Potter a fost lasat la usa matusi sale Petunia, m-am distrat copios cand au fost caracterizati, si cand ca prin magie sticla ce tinea sarpele inchis si vizitatorii gradinii zoologie in siguranta.

Am parcurs fiecare pas alaturi de Harry Potter, cel care nu stia nimic despre magie, si nici nu cunostea adevarata istorie a semnului din frunte. M-am bucurat enorm cand a intrat in echipa de quidditch, fiind cel mai tanar membru al echipei, dar si unul valoros.

Desi in film ne este arata dragonul lui Hagrid, dar nu ne arata cum ajunge sa-l trimita in Romania, la fratele cel mai a lui Ron. In carte ne sunt prezentate aceste fapte si ne arata cum pierd 150 de puncte cei din casa Gryffindor, ajungand astfel sa nu mai fie placut de ceilalti membri ai casei.

Te pot sfatui sa citesti carte, pentru ca este speciala. Nu credeam ca voi spune asta, dar din punctul meu de vedere seria Harry Potter este tipul de care ce nu ar trebui sa lipsesca din biblioteca ta si eu mi-am propus sa cumpar si celelalte parti si sa le citesc, dar si sa le pastrez pentru fetita mea. Sper ca le va citi si ea cand va veni timpul ei.

Ai citit Harry Potter si Camera Secretelor?

8 comentarii la „Harry Potter si Piatra Filosofala de J.K. Rowling

  1. Trebuie să recunosc, eu sunt din tabăra celor care nu sunt pe aceeasi lungime cu genul acestor povești. Pur si simplu nu le pot înțelege, de fapt n-am răbdare să le acord timpul necesar să le înțeleg. Sunt eu vreo specie mai ciudată… Pur și simplu nu pot intra în poveste. Toată admirația mea vouă celor care puteți trece peste realism. 🤗

  2. Ma bucur enorm ca am citit recenzia ta! Sunt cativa ani de cand tot vreau sa achizitionez aceste carti dar… ceva ma tot oprea. Filmele le-am vazut pe toate, chiar de cateva ori pe fiecare. Jocurile video le-al parcurs pe toate pana la ultimul nivel. Ma tot intrebam daca e chiar necesar sa am si cartile, mai ales ca sunt destul de scumpe 🙂 Citind recenzia ta, mi s-a redeschis apetitul pentru Harry Potter. Si de data asta o sa merg pana la capat cu achizitia. Multumesc, Alina!

  3. Încă nu am făcut cunoștință cu Harry Potter. Mi-ar plăcea însă să evadez în lumea sa despre care am tot auzit. Felicitări pentru articol și recomandare!!!

  4. Eu cred că am rămas singura persoană care nu a citit cărțile și nu a văzut nici filmele 🙂 Trebuie să recuperez! Mi-a plăcut mult recenzia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *