Martie: luna cadourilor sau luna amenajarilor interioare si exterioare?

In mod popular, luna martie este perioada anului care da startul sezonului cald, dar si perioada in care doamnele si domnisoarele sunt rasfatate cu mici sau mari atentii din partea celor dragi. Chiar din prima zi a lunii, reprezentantele sexului feminin vor fi bucurate cu martisoare si flori, ca simboluri ale prosperitatii si ale inceputului de primavara.

Insa, tot in martie, cele mai multe planuri de renovare si amenajare sunt puse in aplicare, iar schimbarile nu se fac doar in natura, ci si in locuintele oamenilor. Din acest motiv, luna martie a mai primit o porecla si anume “Luna amenajarilor”. Temperaturile mai ridicate, doza de energie in plus pe care o resimt persoanele in aceasta perioada, dar si dorinta de a obtine un aer nou sunt doar cateva dintre cauzele ce stau la baza renovarilor. De ce nu, chiar si aceste procese pot fi considerate un cadou, pentru intreaga familie!

Care sunt cele mai populare schimbari ce au loc in casa si in jurul ei?

  • Amenajarea bucatariei

Gospodinele, in general, planuiesc toata iarna sa faca modificarile necesare, pentru a avea mai mult spatiu si o organizare mai eficienta in bucatarie. Acum, ca decoratiunile de la sarbatorile de iarna au fost date jos, trebuie sa inceapa pregatirile pentru urmatoarea sarbatoare importanta, si anume, Pastele. Asadar, peretii vor primi o alta culoare, mai deschisa si mai luminoasa, dulapurile si spatiile de depozitare vor fi golite de lucrurile inutile, obiectele ce nu mai sunt folosite vor fi aruncate, si, daca renovarea este una de mare anvergura, mobilierul va fi inlocuit cu unul nou! Toate modificarile sunt facute in speranta ca vor fi obtinute bucatarii precum acestea, ce par scoase din revistele de design interior! Bineinteles, noul decor nu este complet fara o curatenie riguroasa si fara achizitionarea unor materiale textile noi, precum fete de masa, prosoape de bucatarie, perdele si asa mai departe!

  • Ingrijirea gradinei

Acesta este momentul perfect pentru executarea tuturor lucrarilor ce au legatura cu ingrijirea si infrumusetarea gradinii. In primul rand, aceasta va trebui curatata de plantele uscate, moarte, ce nu au facut fata iernii, de frunze, pietre si alte ramasite ce nu ar trebui sa se afle acolo. Apoi, pregateste solul pentru noi rasaduri si tunde tufele de trandafiri sau alte flori care au rezistat inghetului. Poti folosi ingrasaminte naturale, daca iti doresti. Inceputul lunii martie este ideal pentru a planta arbusti si pentru a-i tunde pe cei deja existenti, care vor creste sanatosi in continuare. In cazul in care iti place sa ai o gradina aranjata, imparte locul in sectiuni, pune pe foaie planul si marcheaza delimitarile pe pamant. Respecta-le atunci cand plantezi ori muti florile si vei obtine o curte superba, asa cum ai visat! Poti afla mai multe detalii despre cele mai importante procese de primavara cu un singur click.

  • Golirea si organizarea spatiilor de depozitare

Este imposibil sa nu fi auzit pana acum expresia “curatenie de primavara”. Ei bine, aceasta este una dintre cele mai populare actiuni in luna martie, in toate incaperile casei. O atentie speciala o primesc, de obicei, spatiile de depozitare, precum balconul, debaralele, podul sau chiar mansarda, pentru ca acestea tind sa stocheze toate lucrurile carora persoanele nu le gasesc un loc potrivit pe tot parcursul anului. Reorganizarea acestora aduce dupa sine puternice sentimente de satisfactie, unde mai pui ca reprezinta si un proces foarte benefic care face loc pentru noi energii pozitive in viata ta, conform principiilor feng shui! Asadar, nu trebuie sa te limitezi doar la anumite camere, ci poti extinde curatenia si la dulapuri, sertare, rafturi, etc.!

Tu ce schimbari faci primavara in locuinta sau in curtea ta?


Un comentariu la „Martie: luna cadourilor sau luna amenajarilor interioare si exterioare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *