Azile la standarde internationale si in Bucuresti

In ultimii ani controalele la azilele de batrani si la cresele sau casele de copii s-au intensificat. Stiti de ce? Statul acorda importanta maxima ocrotirii persoanelor vulnerabile intrand in acest mod cu fruntea sus in randul tarilor civilizate ale lumii.
Printre cele mai bune camine de batrani din lumea intreaga se incrie si cel mai bun azil batrani in Bucuresti.

Da, in Romania, mai precis in capitala ei, se afla acel camin de batrani de cinci stele in care si vedetele si-ar rezerva un loc de la tinerete, fiindca aici viata curge lin, fara griji, fara stres, certuri sau lipsuri.

Prin ce difera un camin de batrani de lux de unul obisnuit? Iata cateva puncte de reper: -functionarea institutiei este legala 100%, iar tot personalul are calificare si experienta, la care se adauga empatie din belsug. La bucatarie lucreaza pesonal cu pregatire in domeniu, care colaboreaza cu nutritionisti pentru asigurarea unui meniu echilibrat in fiecare zi, agentii de curatenie au si ei diferite cursuri de formare, personalul care ingrijeste batranii se pricepe sa schimbe pampersii rapid la nevoie, sa ii ajute si sustina pe bunicii nostri la baie, sa ii incurajeze si sa comunice cu ei eficient sa le creasca moralul.

Medicul are experienta si cunostinte de geriatrie si gerontologie. La cel mai bun azil de batrani din Romania se gaseste mereu un medic si asistente medicale in institutie, pregatiti sa dea prim-ajutor in orice moment. Cabinetele medicale sunt prevazute cu truse si echipamente de prima necesitate.

-aici se primesc pacienti deplasabili si nedeplasabili, fiecare primind pachetul de ingrijire care i se potriveste. Batranii in putere si sanatosi por merge la gimnastica de recuperare sau pot inota in piscina, sunt liberi sa se joace in sala rezervata socializarii, sa se plimbe prin parc,sa citeasca sau sa asculte muzica.

-batranul nu este izolat, ci incurajat sa socializeze pentru asta se organizeaza sarbatorirea zilei de nastere cu fast si mese festive de sarbatori.

-bunicii primesc hrana foarte buna din belsug: trei mese principale pe zi si doua gustari, dar si hrana spirituala. Un duhovnic este gata sa ii asculte si sa ii povatuiasca.

-camere curate ca aici nu se gasesc decat in hotelurile de cinci-sapte stele. Nu exista fir de praf in jur, lenjeria miroase a proaspat, mobila straluceste de curatenie.

-respectul fata de batran primeaza, de aceea la venirea la azil i se da un pat nou-nout si o saltea cu eticheta pe ea. Persoana in varsta este ajutata sa mearga la baie, sa se spele, sa ia aer curat, in cazul in care se are nevoie de acest lucru.

-batranului i se permite sa iasa in oras cand doreste si pentru asta i se pune la dispozitie o masina care sa il duca si sa il aduca.

-bunicii nostri au la dispozitie puncte de infrumusetarea, loc in care pot fi tunsi, vopsiti, coafati, barbieriti, aranjati, fiindca frumusetea este posibila la orice varsta.

Aici viata decurge normal pentru persoanele in varsta si oamenii sunt incurajati sa traiasca frumos ca intr-o familie mare si iubitoare.

La un astfel de azil, batranii stau cu placere si sunt plini de optimism, iar fericirea li se citeste in priviri.

Un comentariu la „Azile la standarde internationale si in Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *