DIY – Trandafir din hartie

Iti spuneam intr-un articol anterior ca vi avea mai multe articole de acest gen, si ca saptamanal va voi arata diferite proiecte handmade, azi a veni timpul sa iti arat cum face un trandafir din hartie.

trandafiri din hartie

Daca ma urmaresti pe instagram, mai mult ca sigur ai vazut aceste flori, hai acum sa iti spun cum se fac.

Ai nevoie de :

Pistol de lipit cu silicon

hartie colorata

foarfeca

sarma sau bete – eu am folosit bete de frigarui

Hai sa incepem:

Ai nevoie de 3 patrate de hartie de 10 cm, cum e in prima imagine, pe toate trei le indoi ca in imagine. Mai intai pe jumatate si iese un triunghi. Apoi inca o data pe jumatate si iese astfel un triunghi mai mic si inca o data pe jumatate.

Dupa ce ai facut cele trei patrate asa, va trebui sa tai partea de sus ( in mana ai un colt de triughi- indicat cel in care se aduna toate partile ) rotunda ca o petala. Iti va iesi ca cele din imaginea 5.

Apoi va trebui sa tai coltul opus sa iti faci o gata ( poza 6 ). Rezultatul va fi ca in poza cu numarul 7. Vei avea trei astfel de flori.

Acum va trebui sa tai ca mai jos. Am lasat aceasta poza separat pentru a stii exact cum trebuie sa tai petalele.

Cele sase parti le vei lipi ca in poza de mai jos.

Si cu ajutorul unei scobitori sau in cazul meu al unui bat de frigarui rasucesti marginile si incepi sa le lipeste pe sarma ta.

Inca putin si ai un trandafir din hartie

Pasul urmator este ultimul, si dupa ce faci asta ai o minunatie de trandafir, ca cei de mai sus.

Vei avea per total 6 parti – incepi cu cea mai mica, apoi cu urmatoarea ca marime. vei observa ca ai o petala, doua petale, trei petale, cinci petale, 6 petale si 7 petale.

In aceasta ordine va trebuie sa le pui si gata. Daca respecti aceasta ordine totul va fi simplu, si rezultatul va fi spectaculos.

trandafiri din hartie

Trebuie sa iti mai spun doar sa ai grija cu folosesti pistolul de lipit cu silicon, pentru ca este fierbint si te poti accidenta destul de usor.

Sper sa iti placa acest articol si daca ai vreo nelamurire, te rog sa imi spui, si promit sa iti raspund. Astept sa imi spui daca ti-au iesit acesti trandafiri din hartie.

2 comentarii la „DIY – Trandafir din hartie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.