Zi de quilling

Acum ceva timp, cred ca printre primele articole iti povesteam ca am vazut intr-o zi la posta o fata care avea o felicitare foarte frumoasa. Am aflat ulterior ca era realizata prin tehnica quilling, si de atunci, dorinta de a invata aceasta tehnica a prins radacini.

Deci, hai sa incepem: ce este quilling-ul?

Este o tehnica ce dateaza din perioada Renasterii ( secolele 14-16 ) cand calugarii si calugaritele din Italia si Franta o foloseau pentru a decora copertile cartilor cat si diverse obiecte de cult. Acestia recuperau resturile de hartie aurita ramase in urma procesului de realizarea a cartilor, le taiau fasii pe care mai apoi le rulau si modelau.

Materiale si instrumente pentru quilling

In primul rand hartie – in comert vei gasi seturi de 10 culori sau chiar mai multe. Un ac asa se numeste – este un instrument din lemn/plastic, cu o parte metalica si lipici.

Ac pentru quilling

In functie de complexitatea lucrarii, poti sa cumperi si alte ustensile.

Eu mi-am cumparat doar cele necesare. Lipici, ac si hartie, pe parcurs am mai apelat la diferite obiecte de prin casa. Cum ar fi polistiren, diferite capace ( cu dimensiuni diferite ) bolduri si multe altele.

Recent am facut doua felicitari. Una pentru mine si una pentru o persoana draga. Desi cred ca cele ce au experienta in quilling lucreaza mult mai repede, mie imi ia in jur de doua-trei ore sa fac o felicitare. Depinde de complexitatea ei.

Mi-as dori sa fac astfel de lucruri mai des, sa ies din rutina. Fiind pentru mine modul potrivit pentru a evada. Am gasit o multime de lucruri interesante, fluturi, cutiute pentru bijuterii, chiar si oua pentru Paste.

Eu nu mi-am permis sa visez asa de departe, dar mi-am propos ca saptamanal sa incerc ceva nou. Fie quilling, fie trandafiri din hartie sau produse din fetru. Lucru handmade speciale pentru mine. Nu vreau sa imi las aceste pasiuni sa moara, nu vreau ca rutina sa imi suprime imaginatia, asa ca de acum inainte…vei gasi aici diferite lucrari.

Sper ca pe viitor aceste lucruri sa fie din ce in ce mai complexe si mai bine lucrate.

Deci…pot spune ca oficial se deschide o noua rubrica – in fiecare miercuri voi publica o lucrare noua – un proiect handmade.

P.S. Daca vreti cumva articole gen diy, va rog sa imi spuneti.

10 comentarii la „Zi de quilling

  1. Si mie mi se par tare dragalase creatiile prin aceasta tehnica, insa mie mi se par foarte migaloase de realizat si ma declar depasita deoarece nu am rabdarea necesara. 😁

  2. Foarte frumos, știam de tehnica aceasta. Mama mea a descoperit-o și este pasionată de ea. Deseori ne face tot felul de chestii pe care să le punem în casă sau să le oferim cadou. Este o tehnică foarte interesantă.

    1. Am descoperit-o acum cativa ani, si atunci am avut o tentativa, dar am renuntat, acum mi-am propus sa incerc mai multe lucruri si sa evoluez in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *