Diy – Margareta din hartie creponata

Acest articol l-am pregatit din timp si programat sa apara miercuri, pentru ca atunci este ziua in care postez astfel de proiecte. Azi iti voi arata cum pot face margarete din hartie creponata floristica. Iti voi spune inca de la inceput ca exista o hartie creponata speciala, iti voi lasa link intr-un comentariu, de unde poti achizitiona aceasta hartie creponata floristica.

Ce ai nevoie pentru o margareta din hartie creponata?

  • hartie creponata floristica
  • foarfeca
  • pistol de lipit cu silicon
  • folie de aluminiu
  • sarma sau bat de frigarui
  • hartie creponata normala

Hai sa incepem:

Din folia de aluminiu trebuie sa faci o bila. Pe care o vei lipi in varful sarmei sau al batului de frigarui – depinde ce alegi sa folosesti.

Tips: Hartia creponata florisitica trebuie sa fie taiata 1 cm latime x 4 cm lungime – te sfatuiesc sa tii cont de aceste dimeniune, pentru ca altfel nu iti va iesi floricica.

Vei avea nevoie de 10-14 petale – pentru ca acele mici dreptunghiuri le vei tai ca in poza alaturata. Cu ajutorul unei foarfece vei indoi putin petala – ca in poza a treia.

Acum ca am facut petalele hai sa vei ce facem mai departe. Asa cum iti spuneam din folia de aluminiu vei forma o bila, ca cea de mai jos.

In lista de necesare am trecut si hartie creponata normala – aceea ce se gaseste in orice librarie. Aici o vei folosi – vei inveli fila formata din folia de aluminiu.

Acum vine randul petalelor – pe care le-am indoit. Pentru a forma aceea indoitura – poti folosi foarfecta sau un creion.

Cu ajutorul pistolului de lipit pui putin pe partea ingusta si le lipesti la baza bilei din folia de aluminiu.

Intre petalele deja lipite – ramane un spatiu – acolo vei lipi restul de petale ramase, in asa fel incat sa fie completa. Daca este prima data cand lucrezi cu hartie creponata floristica vei observa ca daca tragi de petale se desface – ma intinde.

Gata, margareta ta din hartie creponata floristica, hartie speciala din care poti realiza o multime de flori superbe. Tot ce iti trebuie ai mai sus, eu ti-am spus cum poti realiza floarea pas cu pas, tie iti ramane datoria de a incerca.

21 de comentarii la „Diy – Margareta din hartie creponata

  1. Uau, ce frumoase sunt margaretele din hartie! 😍 Cred ca voi incerca si eu sa fac, mai ales ca si eu sunt pasionata se handmade si DIY. 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *