Recenzie O frantura de alb de Jaclyn Moriarty

Am primit aceasta carte de la Libris, impreuna cu cea prezentata zilele trecute – O cabina de saruturi, ii gasesti recenzia aici. Am ales aceasta carte pentru ca mi-a placut coperta, desi stiu sigur ca nu este bine sa judeci o carte dupa coperta.

Trebuie sa iti spun ca pe Libris.ro vei gasi si cea de-a doua carte, dar momentan hai sa vorbim despre prima parte, cea mentionat in titlu.

Avem doua personaje principale si doua locuri, unul este Cambrige, Anglia – aici o gasim pe Madeleine Tully, si Regatul Cello unde il gasim pe Elliot. Doua locuri interesante, doi adolescenti la fel de interesanti.

Pe langa acesti doi adolescenti avem un loc intr-o alta lume si un loc in lumea noastra, un portal intre cele doua lumi, deschis intr-un aparat de taxat defect, un bilet misterios „Ajutor! Sunt aici impotriva vointei mele” un raspuns gasit de Elliot intr-o opera de arta facuta de un prieten de-al lui, alcatuit dintr-un televizor ramans nereparat de tatal lui Elliot.

Ar putea un strain din alta lume sa te ajute sa dezlegi misterele din lumea ta

In urma unui atac violet Elliot isi pierde tatal, ce este suspectat ca la omorat pe fratele lui si a fugit cu profesoara de fizica. Madeleine impreuna cu mama ei evadeaza din fosta lor viata, si se stabilesc in Anglia.

Acestea sunt cele doua asemanari, intre cele doua personaje, ambele incearca sa iti gaseasc tatal, Elliot nu crede ca ceea ce se spune este adevarat, iar Madeleine incepe sa duca dorul fostei sale vieti dar mai ales al tatalui sau.

O frantura de alb de Jaclyn Moriarty este o carte captivanta, ce te face sa te intrebi ce este un atac violet, cum ajung cei doi sa faca schimb de bilete, si daca Elliot isi gasesc tatal, dar si daca Madeleine reusesta sa ia legatura cu tatal ei.

O carte ce impleteste cele doua lumi, actiunea petrecuta in orasul Bonfire din Regatul Cello, cu actiunea petrecuta in lumea noastra, in Cambridge, Anglia, singura legatura fiind un aparat de taxat stricat, o fisura intamplatoare ivita intre cele doua lumi, dupa multe secole.

Reguli, Copila-Fluture, atacuri de culori si o corespondenta secreta toate acestea impreuna cu altele alcatuiesc actiunea aceste minunate carti. Am devorat-o si abia astept sa o citesc si pe cea de-a doua.

Tot de Jaclyn Moriarty vei gasi pe Libris Misterele din Regat, continuarea acestei carti. Ambele fiind la fel de interesante.

Ti-am spus ca am ales acesta carte dupa coperta, ma bucur ca am facut asta, este o carte superba, ce m-a facut sa renunt la alte activitati pentru a ramane mai mult timp alaturi de cei doi. Mi se pare interesanta impletirea actiunii si a celor doua locuri, de aceea va recomand sa achitionati aceste doua carti.

In curand voi reveni si cu recenzia cartii Misterele din Regat, pentru ca vreau sa vad ce se intampla mai departe cu cei doi.

15 comentarii la „Recenzie O frantura de alb de Jaclyn Moriarty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.