Alege un camin de batrani si vei scapa de singuratate

Cand vad la televizor reportaje despre persoane in varsta, ce sunt lasate de izbeliste, mi se rupe sufletul. Nu cred ca ei s-au gandit ca vor ajunge o povara pentru cei dragi, si mai mult ca sigur si-ar dori sa locuieasca intr-un camin de batrani, in loc sa poarte haina grea a batranetii.

Spune-mi sincer…te-ai gandit vreodata ce batranete te asteapta? Ai luat vreodata in considerarea ideea de a locui intr-un camin de batrani, sau ai prefera sa te chinui zi de zi si sa te uiti lung la poarta sa vezi cand vin nepotii sau copiii in vizita?

Eu una consider ca este foarte deprimanta a doua varianta, si cred cu tarie ca bunicii nostri nu merita asta, acele persoane ce candva dadeau in mintea noastra, ce aveau grija de noi cand parintii erau la munca…oare merita acest destin crunt?

camin de batrani

Imi aduc aminte cand bunica mea, taia capitala in doua sa vina sa stea cu noi, cum ne facea o ciorba asa de deasa ( cu mult zarzavat ) ca puteai sa ii spui tocanica, si ne obliga sa dormim, pe princiul…mancarea trebuie sa se aseze, nu ne convenea dar o ascultam.

Cand ne-am marit situatia s-a schimbat, pentru ca am inceput sa o vizitam noi, sa ii aducem toate cele necesare, avea zile cand privea poarta si astepta sa venim, pana cand am luat decizia ii usuram povara. Am gasit Caminul Acasa la bunici, si dupa ce i-am povestit si aratat locul, a inteles ca este o alegere buna.

Este dificil sa explici unui batran motivul pentru care alegi sa il duci la un camin de batrani, ei considera aceasta mutare o descotorisire, in nici un caz nu se gandesc ca faci aceasta alegere pentru binele lor.

Caminul de batrani Acasa la casa bunicii este un camin unde vei gasi mereu persoane responsabile, oameni cu suflet cald ce vor avea grija de bunicii nostri.

De ce sa alegi un camin de batrani pentru bunicii tai?

camin de batrani

Cu ajutorul personalului calificat de la caminul de batrani, bunicii nostri nu se mai simt singuri, ei voi avea grija sa le spuna o vorba buna atunci cand au nevoie, sa le tine companie cand se simt lasati deoparte, si sa le deschida usa. Impreuna cu ceilalti batrani de la camin, vor avea zile senine, si vor uita de singuratate.

Vor putea povesti, socializa si uita de griji. Vor lasa in urma zilele in care asteptau sa le fie deschisa poarta, si vor putea uita de greutatile venite o data cu trecerea anilor.

Nu abandona un batran, nu-l lasa de izbeliste, ajuta-l sa uite de greutati si de singuratatea, adu-l la caminul de batrani Acasa la casa bunicii, ei vor fi in permanenta alaturi de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *