DIY – Semn de carte fundita din fetru

Azi vreau sa iti arat cum poti face un semn de carte fundita din fetru, inainte de asta, vreau sa va intreb ceva: voi cum reusiti sa faceti tot ce v-ati propus intr-o zi? Am o mare problema cu timpul si mi-ar fi prins tare bine daca avea mai multe ore, nu doar 12.

V-am cerut ajutorul si va multumesc pentru implicare.

semn de carte

Hai sa vedem de ce aveti nevoie:

  • fetru
  • foarfeca
  • elastic lat sau din acela obisnuit sau dantelat
  • silicon
semn de carte

Va voi arata si cum se face cel din hartie. Inainte sa incep cu pasii, trebuie sa te rog sa masori cartea cu elastic, sa o taiati la marimea potrivita, pentru a nu deteriora cartea.

Pare ciudat, dar fiecare carte, reprezinta o poveste, de aceea va rog aveti grija de ele. Eu am descoperit povestile tarziu, dar acum le apreciez mai mult si sa am grija de ele.

Dupa ce ai ales fetru, al meu este rosu. Elasticul potrivit – eu am unu alb si am facut unu si din hartie gumata cu sclipici. Poti alege si elastic dantelat…se gaseste la mercerie.

Cu ajutorul sablonului, prezentat aici ( bentita cu fundita ) realizeaza o fundita, poate fi simpla, sau dubla ca cea din articolul cu bentita. El am ales sa fie simpla.

semn de carte

Acestea sunt cele trei bucatele de fetru, de care ai nevoie.

semn de carte

Realizeaza fundati aplicand silicon pe capete ( ca in poza de mai sus ) indoaie cele doua capete si lipeste la jumatate, asa va iese fundita. Lipeste fundita te pe baza cu silicon.

do it yourself

Urmand ca apoi sa pui partea ingusta la jumatate, ca in poza de mai jos.

funda fetru

Daca nu ai silicon, poti coase fundita. Fetru este un material ce poate fi cusut destul de usor. Eu am folosi fetru rigid de 1mm, dar poti folosi si din acela moale.

semn de carte

Lipeste capetele elasticului impreuna, si apoi cu putin silicon lipesti funda pe imbinatura elasticului, astfel nu se va vedea urat.

Spune-mi ai reusit? Ti-a iesit un semn de carte frumos?

Eu am incercat si unu cu hartie gumata cu sclipici. Pentru acesta am folosit un elastic mai lat.

hartie gumata

Fundita o poti face la dimensiunea dorita, culoarea dorita, si poti alege cel elastic vrei. Eu am folosit un elastic gasit in casa si imi place cum ai iesit.

Sa-mi spui daca ai reusit sa faci un astfel se semn de carte, daca ai nevoie de indrumare, te rog sa imi spui, voi incerca sa iti raspuns repede.

Un comentariu la „DIY – Semn de carte fundita din fetru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *