Sifonul pentru pardoseala – sfaturi pentru un montaj corect

Daca urmeaza sa amenajezi baia din locuinta, atunci trebuie sa te asiguri ca esti la curent cu tot ce tine de lucrarile pe care le vei realiza. Specialistii, respectiv producatorii vor insoti produsele pe care le fabrica de indicatii privind montarea lor, utilizarea corecta a acestora. Neaparat trebuie sa te raportezi la ele daca vrei sa te bucuri apoi de o intrebuintare corespunzatoare si de durabilitate. Desigur, vor mai implica si partea de intretinere, daca este vorba despre elemente precum sifonul pentru pardoseala.

Presupunand ca incepi totul de la zero, te invit sa afli cateva informatii privind pregatirea si aplicarea propriu zisa a spatiilor tehnice care presupun scurgerea apei in exces. Este vorba in principiu de zona dusului.

In acest caz montarea unui sifon pardoseala baie este recomandata de orice specialist in domeniu. In acest fel colectarea apei se realizeaza eficient, iar suprafata pardoselii se mentine uscata. Un proces natural si corect reprezentand o astfel de masura pentru calauzirea apei spre coloana colectoare se realizeaza inainte de a turna sapele de beton si nu ulterior, cand este necesara spargerea betonului.

Masurile aplicate la timp elimina nevoia de a interveni intens mai tarziu. Iese din discutie si problema pierderilor care sunt consecinte ale ajustarilor realizate ulterior si nu cand ar fi fost cazul. Acestea sunt valabile atat in ceea ce priveste instalatiile propriu zise, cat si vizavi de detaliile privind turnarea sapei. Trebuie avut in vedere ca astfel nu mai exista nici problema costurilor generate de interventiile ulterioare.

Care este sifonul potrivit pentru baia ta?

Piata de profil dispune de sifoane in modele variate, cu descarcare orizontala sau verticala, raportat la felul in care montezi aplicatiile.

Mare atentie la materialul sifonului! Eu iti recomand sa te orientezi spre cele din inox. Gasesti modele variate pe RigoleSifoane.ro, un magazin de profil. Ai astfel garantia ca sifoanele nu vor coroda din cauza materialului, intrucat contactul permanent cu apa ridica riscul de oxidare.

Ai in vedere debitul de apa ce va trece prin sifon, ca sa iti faci o idee legat de ce e mai potrivit sa cumperi. Mai exact ai in vedere cantitatea de apa consumata. Interesul tau este sa gasesti o solutie prin care sa eviti regularea apei prin sifonul de pardoseala. Astfel nu mai ai problema inundatiilor din baie si nici a mirosului specific apei care stagneaza in instalatie.

Ca sa afli o valoare potrivita a debitului, ai in vedere apa care provine de la chiuveta, dus, in masura in care ar curge in acelasi timp. Astfel vei putea executa o dimensionare corespunzatoare a sifonului, respectiv o gura de scurgere capabila sa cuprinda apa, fara a favoriza surplusul ei. Specialistii RigoleSifoane.ro te pot ajuta sa identifici solutia potrivita baii tale pentru colectarea si evacuarea apelor uzate in timp util.

Urmatorul pas important presupune montarea sifonului de pardoseala in mod corect. Acesta trebuie sa fie plan, sa dispuna de o pozitie optima. Vor fi necesare verificari diverse intrucat nu iti permiti decat sa pui sifonul intr-o pozitie perfect dreapta.

Celelalte etape si pasi de realizat pentru a obtine o scurgere perfect functionala, durabila si estetica le poti afla intrand in contact cu specialistii. Mai multe informatii despre sifoane si articole variate gasesti pe rigolesifoane.ro.

Un comentariu la „Sifonul pentru pardoseala – sfaturi pentru un montaj corect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *