Vrei sa slabesti? Iata un antrenament eficient pe bicicleta fitness!

Doresti o musculatura frumos sculptata si o stare generala de sanatate mai buna? Vrei sa iti imbunatatesti conditia fizica si sa aderi la un stil de viata sanatos, care sa se reflecte si in silueta? Daca raspunsul este un hotarat “DA”, atunci afla ca aceste schimbari pot fi facute intr-un timp foarte scurt prin intermediul antrenamentelor de tip cardio.

Pentru a avea la dispozitie una dintre cele mai confortabile si eficiente solutii in acest sens, poti lua in considerare o bicicleta fitness pe care sa o folosesti in confortul propriei locuinte. Astfel, scuzele vor disparea, fiind rapid inlocuite de rezultate pozitive. Pe langa diversele obiective pe care le poti atinge folosind o bicicleta fitness (tonifierea musculaturii, arderea caloriilor, imbunatatirea sistemului cardiovascular si starii generale de sanatate), acest aparat mai vine cu un set de beneficii printre care se numara si scutirea timpului si a drumurilor catre sala de sport, posibilitatea de a folosi bicicleta fitness oricat si oricand (fara a depinde de programul salii), posibilitatea de a purta orice tip de vestimentatie care ti-e comoda sau faptul ca poti instala aparatul oriunde doresti, inclusiv in fata televizorului, a balconului deschis sau in curte. 

bicicleta fitness

Atingerea obiectivelor sportive

Determinarea si perseverenta aduc cele mai rapide rezultate, in special daca sustii exercitiile pe bicicleta fitness cu o dieta corespunzatoare si cu un stil de viata sanatos, care iti permite sa te odihnesti si sa te refaci dupa efortul depus. In cazul in care vrei sa arzi grasimile in timp record, insa, va trebui  sa alegi si antrenamentele potrivite, care sa contina exercitii variate si sa te solicite la maximum de fiecare data.

In ultimii ani, cele mai populare tipuri de antrenament (si cele care au oferit cele mai bune rezultate) sunt acelea de tip HIIT si sprint Tabata, exercitii care alterneaza gradele de efort in intervale scurte sau foarte scurte, fortandu-ti corpul sa reactioneze in directia potrivita chiar dupa prima sesiune. Tocmai de aceea, in randurile de mai jos vei descoperi un program de exercitii pe bicicleta fitness care nu numai ca te va scoate din rutina, dar te va si purta prin toate gradele de efort in numai 20 de minute.

Antrenamentul cu intervale pe bicicleta fitness

Pentru a putea incepe aceasta rutina, va trebui sa evaluezi cat mai bine, conform standardelor tale, nivelul de efort depus. Astfel, vei gasi 4 grade de efort in descrierea acestui antrenament:

– usor: asemanator pedalarii lente pe un drum drept – ai putea sa mentii acest ritm pe o perioada foarte lunga de timp;

– moderat: efort, insa nu iesit din comun – suficient cat sa-ti solicite atentie asupra respiratiei – ca si cum ai urca o panta usoara;

– greu: acum simti ca lucrezi! – respiratia va fi grea – rezistenta bicicletei ar trebui setata peste valorile medii;

– extrem: aici trebuie sa dai cat poti de mult – rezistenta bicicletei va fi setata pe cea mai mare valoare careia ii poti face fata cu greu.

Daca esti gata penru cele 20 de minute (plus 10 minute rezervate incalzirii si revenirii) pe bicicleta fitness care sa iti ajute organismul sa arda mai multe calorii decat oricare alt tip de antrenament, atunci iata ce trebuie sa faci:

– 5 minute de incalzire la gradul de dificultate “usor”;

– 30 de secunde greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;

– 1 minut – usor;

– 1 minut greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;

– 1 minut – usor;

– 45 de secunde extrem, apoi 15 secunde usor – 3 serii;

– 2 minute – usor;

– 5 minute de revenire la gradul de dificultate “usor”.

Daca simti ca picioarele tale ar mai rezista la “o tura”, ai putea repeta cate o serie (sau mai multe) din fiecare exercitiu inainte de cele 5 minute de revenire. Pentru a pune in practica acest antrenament sau propriile tale “retete” sportive, alege o bicicleta fitness potrivita nevoilor si stilului tau de pe Sport-Mag.ro! Acolo vei gasi o gama variata de aparate, echipamente si accesorii sportive la cele mai bune preturi.

Un comentariu la „Vrei sa slabesti? Iata un antrenament eficient pe bicicleta fitness!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *