Exista oare candelabre potrivite pentru casa ta? Cu siguranta! Iata cum sa le alegi!

Lumina aruncata intr-un curcubeu spectaculos, scanteia romantica, efectul dramatic – candelabrele sunt cele mai extravangante elemente pe care le poti avea la tine acasa. Acestea pur si simlu atrag privirile, balansand proportiile incaperii si oferind instantaneu acel factor „wow!”. Daca aceasta combinatie aproape magica de forme si lumina te atrage, in randurile de mai jos vei descoperi cum sa te bucuri de efectele deosebite ale candelabrelor chiar la tine acasa.

Alegerea corpurilor de iluminat potrivite pentru fiecare incapere presupune, pe langa fler, si putina pricepere. Astfel, iata cum poti nu numai sa alegi cele mai potrivite candelabre pentru casa ta, dar si cum sa le pui in valoare pentru a asigura efectul maxim:

candelabre

Alege in functie de destinatia incaperii

Candelabrele sunt perfecte pentru spatii generoase si incaperi menite sa acomodeze mai multe persoane. In plus, aceste corpuri de iluminat pot asigura o atmosfera aparte si daca sunt amplasate in living sau dining, insa aici vor exista si cateva restrictii impuse de dimensiuni.

Cel mai puternic impact vizual poate fi asigurat daca alegi o piesa ce descrie un volum interesant printr-un design functional ce poate fi apreciat atat de dedesubt, cat si din lateral. Aceste candelabre pot fi mari si complexe, fiind imaginate pentru a reprezenta piesa centrala a unei camere.

Cea mai buna metoda de a determina stilul potrivit este prin cautarea efectului dramatic si al detaliilor artistice. Doresti sa gasesti acel efect „wow” si un impact puternic, asadar nu sunt foarte multe reguli de care trebuie sa tii cont. Ai putea sa alegi o piesa din gama de candelabre traditionale pentru un living modern sau sa montezi un candelabru modern intr-un decor clasic.

Dimensiunile conteaza!

Candelabrele pot fi spectaculoase in orice camera, atata timp cat alegi dimensunea corecta. Pentru a putea aproxima corect spatiul pe care doresti sa il ocupi, trebuie sa decizi daca ai nevoie de un corp de iluminat care sa iasa in evidenta sau doar vrei sa montezi ceva care sa se integreze in decorul incaperii.

Regula de baza in alegerea candelabrelor pentru a gasi un echilibru al volumelor este ca orice punct extrem al corpului de iluminat sa nu se afle la o distanta mai mica de 80 de centimetri fata de perete, mobilier, masa sau orice alt obiect. In plus, trebuie gasita inaltimea ideala la care sa fie montate candelabrele, astfel incat sa nu se interpuna tranzitului din incapere, dar nici sa poata fi admirate numai la partea de jos.

Efectul obtinut

Candelabrele proportionate corect pot „deschide” camera intr-un mod deosebit prin jocul luminilor si umbrelor ce ridica toate privirile catre tavan. Totodata, o idee buna ar fi sa folosesti un dimmer, astfel incat sa poti controla precis intensitatea luminii din incapere si atmosfera de care doresti sa te bucuri.

In orice caz, recomandarea este sa alegi candelabrele fara a pleca de la o imagine clara. Daca esti deschis diversitatii de modele si stiluri, ai putea avea surpriza sa constati ca o piesa total neasteptata este tocmai ingredientul de care plafonul tau avea nevoie. Pana la urma, cele mai de succes proiecte de design interior inglobeaza mai multe stiluri de iluminat si materiale sau finisaje.

Atunci cand „rasfoiesti” gamele de candelabre ale magazinelor de profil te afli, de fapt, in procesul de creare a atmosferei din incaperea pe care doresti sa o ilminezi. Cea mai buna recomandare este, asadar, sa vizitezi eOrion.ro pentru a avea la dispozitie sute de modele de candelabre din toate stilurile. Vrei ceva modern? Urmaresti un „aer” clasic? Doresti un mix reusit intre cele doua? Orion are intotdeauna corpul de iluminat potrivit!

Un comentariu la „Exista oare candelabre potrivite pentru casa ta? Cu siguranta! Iata cum sa le alegi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *