Ce sunt superalimentele și cum să introduci în meniul tău zilnic produse sănătoase

Numite după aportul și conținutul lor bogat de nutrienți, superalimentele sunt acele produse naturale ce conțin un complex de vitamine și minerale pe care nu le găsim în oricare fructe și legume. În această categorie sunt incluse fructele de pădure, semințele, cerealele. Pentru a înțelege mai bine de ce sunt superalimente, o comparație merită scoasă în evidență: aceste produse au în medie 12 sau mai multe proprietăți nutriționale, spre deosebire de alte produse, cu un potențial maxim de 2, 3.

Despre importanţa consumului de superalimente de la Biosano, magazin specializat, merită să spunem că este vorba de a întreține starea de bine a organismului și a contribui benefic la funcționarea sa optimă. În variantele actuale de diete moderne și din cauza poluării, alimentele nu mai asigură tot necesarul de nutrienți astfel încât trebuie să fim atenți la ce și cum mâncăm. Superalimentele sunt indicate a face parte din meniul zilnic.

Beneficiile unor astfel de produse se referă la nivelul de energie pe care îl oferă organismului, contribuind la starea de sănătate fizică și psihică, ajută imunitatea, crescând rezistența la boli. La fiecare tip de superaliment sunt beneficii unice, dar dintre cele comune pentru toate aceste produse se poate aminti și despre faptul că ard caloriile, ajută metabolismul și datorită conținutului mare de antioxidanți ajută pielea să se mențină fermă. Așadar, hrănindu-ne corect și acționând de la interior cu produse sănătoase, efectele se vor vedea și la exterior, la modul în care arată tenul, pielea.

Care exact sunt superalimentele

Există desigur atât de multe opțiuni, acestea fiind clasate în 4 mari categorii:

  • Superalimente verzi – aici se include salata verde, spanacul, prazul, broccoli și leguminoasele precum mazărea, fasolea sau lintea.
  • Fructe și nuci – de la fructe de acai la afine, goji, noni, rodia și până la migdale, printre altele.
  • Condimente – busuioc, turmericul sunt câteva dintre acestea.
  • Produse apicole și altele – mierea și lăptișorul de matcă, uleiul de răpiţă, avocado, semințe de dovleac etc.

Așadar dacă ne gândim multe dintre acestea pot face parte cu ușurință dintr-o rețetă sau pot fi consumate ca atare, drept gustare. Trebuie însă puțină atenție și un meniu pus la punct, ceea ce în haosul zilelor stresante se pare că este un lux.

Idei de meniu cu superalimente incluse

Poți opta ca sursă pentru orice tip de superaliment la magazinul online Biosano. Iată și o idee despre cum să introduci la cele 3 mese principale dintr-o zi produse sănătoase:

  • Pentru prima masă a zilei: lapte cu migdale și ovăz, cu nuci tăiate și ciocolată neagră. În general cerealele cu lapte sunt foarte bine tolerate.
  • La prânz: pește cu legume, piure de quinoa cu legume, spre exemplu.  
  • Pentru masa de seară: legume, poate chiar o salată cu semințe de chia.

Desigur că unele dintre acestea pot fi noi, niciodată consumate, dar iată o provocare ce trebuie acceptată: aceea de a readapta meniul și de a încerca rețete sănătoase, cu ingrediente de genul superalimentelor. Pentru mai multe recomandări, pagina oficială biosano.ro poate fi accesată.

Un comentariu la „Ce sunt superalimentele și cum să introduci în meniul tău zilnic produse sănătoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *