Investitii care pot asigura un venit la batranete

Prognozele economice si sociale din ultimii ani indica posibilitatea ca generatiile care vor ajunge la pensie peste doua-trei decenii nu vor avea pensiile asigurate daca ritmul economic va continua in parametrii actuali.

Asadar, fiecare angajat de acum face un efort financiar pentru a contribui lunar si la fondul de pensii al statului, insa nu este garantat ca acei bani vor reprezenta un venit pentru viitorii pensionari. Cel mai recent imprumut facut de Guvernul României – in iunie 2019 –, a carui valoare depaseste orice indatorare anterioara facuta de tara noastra de pe pietele externe, are destinatie acoperirea unor ”cheltuieli curente” (adica inclusiv pensii), si nu investitii, ceea ce indica deja dificultatea statului de a plati pensii.

Educatia economica si informarea acopera doar unele paturi ale populatiei, putina lume economisind si investind pentru viitor in mod personal. Totusi, se contureaza printre cei plecati la munca in strainatate o masa tot mai mare de investitori in piata romaneasca de imobiliare. In schimb, dintre cei ramasi sa lucreze in tara putini reusesc sa economiseasca sau sa investeasca in ceva care le-ar putea asigura un venit peste cativa ani, insa oamenii chibzuiti reusesc sa adune bani si din castiguri mai mici.

Proprietatile imobiliare pot asigura venituri din chirii

Cu credit sau castiguri proprii, reusita oricui de a avea o proprietate imobiliara este importanta, iar daca proprietatile sunt mai multe, se pot obtine si profituri prin investitii in imobiliare. Efortul financiar al achizitiei sau constructiei unei case poate fi mai mare in orase importante, insa daca se aleg localitati din jurul acestora, variantele imobiliare sunt mai accesibile, iar administratia locala se implica tot mai mult in a asigura utilitati, diverse beneficii si infrastructura pentru cei care au nevoie de transport inspre si dinspre orasele mari.

Marile orase, precum Clujul sau Bucurestiul, au devenit aproape inaccesibile pentru cei cu venituri mici sau medii care doresc sa-si cumpere un apartament ori o casa, de aceea s-a extins foarte mult piata imobiliara in jurul unor astfel de aglomerari urbane. De asemenea, cei care cauta sa cumpere o locuinta in Bucuresti cauta oferte de vanzari de case si in Ploiesti sau in alte localitati din jurul capitalei, aceeasi situatie fiind regasita si in jurul altor orase.

O proprietate imobiliara in afara marilor orase este o investitie buna pentru cei care vor sa se retraga intr-un loc mai linistit la pensie, mai ales daca este vorba de o casa, insa pentru cei care sunt plecati la lucru in alta localitate sau in afara tarii si doresc sa inchirieze imobilul, piata chiriilor nu este prea buna pentru locuintele aflate la distante mari de scoli si facultati sau de zonele aglomerate cu firme care asigura locuri de munca. Totusi, cei care sunt atenti la dinamica dezvoltarii economice din diverse zone pot face investitii de succes si in afara marilor orase daca preconizeaza ca o anumita zona va avea o valoare mare peste cativa ani.

Aurul – oricand de valoare

Valoarea aurului este oscilanta, dar nu scade, dimpotriva, a crescut si pretul acestui metal pretios de-a lungul ultimilor ani, marele avantaj al detinerii unor bijuterii sau lingouri fiind ca oricand si oriunde proprietarul va putea obtine bani fie prin vanzare, fie sub forma de imprumut, in amaneturi.

Achizitia de mici bijuterii pretioase este o metoda de economisire si chiar de investitii aflata la indemana oricui, in plus, pentru doamne este o adevarata placere sa cumpere ceva frumos si sa beneficieze de mica lor investitie purtand frumoasele bijuterii.

Depozite bancare pot asigura bani pentru zile grele

Economisirea prin intermediul depozitelor bancare nu este rentabila in Romania, existand chiar situatii in care depunatorii pot avea surpriza ca vor primi bani mai putini decat au depus, din cauza dobanzilor mici si a comisioanelor de administrare a contului si a depozitului. Cu toate acestea, unii aleg sa pastreze bani intr-un cont bancar pentru a avea o suma la indemana in caz de nevoie, nu neaparat in ideea unei investitii.

Un comentariu la „Investitii care pot asigura un venit la batranete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.