Alege sa privesti viata prin lentila bucuriei

Viata este si cu bucurii si cu intristari. Chiar daca cele mai multe evenimente din decursul vietilor noastre ne raman indiferente si acelea au puterea de a ne marca. Influenta pe care o au asupra noastra depinde de fiecare in parte. La fel, fiecare in parte trebuie sa constientizeze ca bucuria trebuie sa vina din interior, oricare ar fi starile induse de exterior.

Deloc usor, viata poate fi privita insa si cu bucurie, cu nadejdea ca toate se vor indrepta spre mai bine. A adopta o astfel de gandire este de departe o sarcina dificila, mai ales cand evenimentele nefericite ne coplesesc. Deseori un simplu zambet ne poate bucura, alteori o mica placere, deci sunt atat de multe cele ce ne pot face viata mai frumoasa.

Deseori insa deznadejdea, gandurile negative, comportamentul celor din jur te descurajeaza si nu reusesti sa devii acea persoana mereu pozitiva, pregatita sa intampine orice cu capul sus.

Sa te schimbi, sa ramai la fel.. ?

Intotdeauna vor fi lucruri menite sa ne faca nefericiti. In acest context, fericirea este o alegere. Mereu vor fi lucruri pe care nu le avem si le dorim, persoane care vor pleca. Din nou, a fi fericit este o alegere personala.

Solutii? Ai nevoie de o incurajare care sa te motiveze sa fii adept al unei atitudini pozitive. Poti avea in vedere si un cabinet de psihologie din Bucuresti, respectiv din orasul tau. Poti privi relatia dintre tine si specialist ca pe un jurnal, insa unul care iti raspunde, care te ajuta sa gasesti raspunsurile dorite.

Spre exemplu, un sfat poate fi sa ramai tu, ceea ce e de dorit de altfel, insa  schimbarea e sa alegi un alt unghi din care sa privesti lucrurile. Neaparat trebuie sa incepi prin a fi mai putin indiferent la bucuriile mici. Sunt adevarate aliate si sustinatoare ale fericirii. Cand alegi sa priveste viata prin lentila bucuriei, totul prinde culoare, intristarile trec mai repede, dezamagirile sunt lasate mai usor in urma.

Chiar si rutina zilnica poate capata alt gust atunci cand alegi sa alungi starile de neputinta, de tristete, meditatiile prea adanci, care ti-ar induce nemultumire. Nemultumirea.. un alt dusman al bucuriei. Incepand de dimineata, de la trezire si pana in clipa in care te intorci seara in pat, trebuie sa inveti sa fii mai multumit. Cand te aliezi unei atitudini pozitive, viata devine mai usoara.

Poate ca bucuria nu poate fi o stare permanenta, insa poate fi una dominanta, iar in acest sens te poti consulta si cu un expert. Poti miza pe experienta psihologica a unui expert precum DanielIvan.ro, ale carui servicii sunt disponibile si online. Ceea ce altii ar putea considera o pierdere de timp – in necunostinta de cauza fiind, pentru tine va fi impulsul de care ai nevoie pentru a privi altfel viata. Inca o veste buna: lentila bucuriei poate fi folosita gratis. Bucuriile si intristarile nu vin niciodata singure, la fel cum un zambet aduce mereu un alt zambet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.