Tevi pp pentru o instalatie de canalizare eficienta si moderna

Introducere

Fiecarui tip de instalatie i se potriveste un anumit tip de material. Este foarte important ca materialele utilizate in realizarea instalatiei sa ofere avantajele necesare obtinerii unei instalatii de cea mai buna calitate, durabila si eficienta. Instalatia de canalizare este una dintre cele mai importante instalatii aflate in interiorul unei case, cladiri, etc. Aceasta trebuie sa fie realizata din materiale de cea mai buna calitate, rezistente care sa asigure buna functionare a instalatiei pentru o perioada cat mai lunga de timp. Polipropilena este materialul care datorita avantajelor oferite este solutia cea mai potrivita pentru confectionarea unei instalatii de canalizare eficienta si moderna. Acest material este o rasina sintetica termoplastica, cu o densitate scazauta si cu o rezistenta mecanica ridicata. De asemenea, acest material ofera o foarte buna rezistenta la agentii chimici.

7 motive pentru care tevile pp sunt recomandate pentru crearea unei instalatii de canalizare

Avantajele prezentate mai sus nu sunt singurele avantaje oferite de catre utilizarea tevilor pp in instalatii de canalizare. Pentru a intelege mai bine de ce este recomandat acest tip de teava, in continuarea acestui articol voi prezenta 7 dintre avantajele oferite de catre utilizarea unor tevi pp in realizarea unei instalatii de canalizare.
 1. Etansietatea oferita de catre acest tip de teava este unul dintre cele mai importante criterii care trebuie avut in vedere in momentul in care se realizeaza o instalatie de canalizare. Privind din acest punct de vedere, teava din pp ofera o etansietate foarte buna, ceea ce face ca instalatia de canalizare realizata cu ajutorul acestui tip de teava sa fie extrem de sigura din punct de vedere a scurgerilor.
 2. Rezistenta la substantele chimice care pot fi transportate prin intermediul instalatiei de canalizare. Aici vorbim despre substantele utilizate pentru dezinfectarea diverselor obiecte sau despre diversele substante utilizate in procesul de spalare.
 3. Rezista la temperaturi inalte motiv pentru care nu trebuie sa iti faci griji in cazul in care apa care trece prin instalatia de canalizare este fierbine sau rece. Temperatura apei nu va avea nici un efect negativ asupra integritatii sistemului de canalizare.
 4. Rezistenta la socurile mecanice care pot aparea in timpul utilizarii instalatiei de canalizare. Cu toate ca tevile pp sunt rezistente la socuri mecanice acest lucru nu inseamna ca acestea trebuie supuse constant la socuri mecanice care au o intensitate foarte ridicata.
 5. Polipropilena este un material foarte flexibil motiv pentru care si tevile produse din acest material se bucura de un nivel ridicat de flexibilitate. Datorita acestui lucru, tevile pp pot fi instalate foarte simplu si fara a fi necesara utilizarea unor echipamente de specialitate.
 6. Rezistenta ridicata la abraziune. Datorita acestui avantaj, tevile din pp nu sunt deteriorate de particulele aflate in componenta apei transportate prin intermediul instalatiei de canalizare realizata din tevi pp. Caracteristicile acestui tip de teava raman neschimbate chiar daca prin interiorul acestor tevi trec fluide abrazive.
 7. Durabilitatea tevilor pp este un alt mare avantaj oferit de catre utilizarea acestui tip de teava. Utilizand tevi pp te vei bucura de o instalatie de canalizare eficienta, etansa si cu o durata de utilizare foarte indelungata.

Criterii care trebuie avute in vedere pentru a putea achizitiona tevi pp

Achizitionarea tevilor pp nu se realizeaza la intamplare ci dupa anumite criterii care sunt foarte bine definite. Acestea sunt:

 • Diametrul tevii este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie tinut cont. Acest diametru depinde de gradul de utilizare a instalatiei de canalizare.
 • Celelalte piese utilizate in conceperea instalatiei de canalizare trebuie sa se imbine perfect cu tevile pp.
 • Dimensiunea tevilor pp. Acest criteriu depinde de cat de lunga se doreste a fi instalatia de canalizare.
 • Pretul. Pentru a putea realiza o instalatie de canalizare la un pret cat mai mic este necesar ca pretul pe care il platesti pentru achizitionarea tevilor pp dar si a celorlalte piese necesare crearii unei instalatii de canalizare sa fie cat mai mic. Acest lucru inseamna ca aceste achizitii trebuie realizate prin intermediul magazinului online incalzire-sanitare.ro pentru ca acesta ofera cele mai bune preturi avand in vedere raportul pret – calitate.

Concluzii

Tevile pp sunt alegerea corecta pentru realizarea unei instalatii de canalizare eficienta si durabila, acest lucru datorandu-se avantajelor oferite de catre acest tip de teava, cateva dintre aceste avantaje fiind prezentate si in cadrul acestui articol.

Un comentariu la „Tevi pp pentru o instalatie de canalizare eficienta si moderna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *