Vrei sa stii ce riscuri si beneficii implica tratamentele cu implanturi dentare?

Tratamentele cu implanturi dentare ne ofera astazi posibilitatea de a recapata in totalitate functiile si aspectul dintilor naturali prin intermediul tehnologiilor de ultima generatie. Metoda este una simpla si implica introducerea unui surub din titan (material biocompatibil) in osul mandibular sau maxilar, iar radacina artificiala implantata va avea rolul de a sustine o coroana dentara care va arata si va functiona in multe cazuri chiar mai bine decat dintele natural pe care l-a inlocuit.

Datorita formei si materialelor speciale din care sunt realizate, implanturile dentare de calitate favorizeaza fenomenul de osteointegrare, motiv pentru care celulele osoase din zona respectiva vor crea o legatura puternica cu piesa din titan inserata.

In prezent, absolut toti medicii stomatologi si specialistii in implantologie recomanda aceasta metoda de tratament ca fiind cea mai eficienta rezolvare in situatia pierderii dintilor, indiferent de natura afectiunii ce a cauzat degradarea sau desprinderea acestora. Mai mult decat atat, tratamentele cu implanturi dentare reprezinta alternativa sanatoasa a puntilor dentare, evitand devitalizarea dintilor vecini pentru a reface functionalitatea danturii.

Ce beneficii vei avea in urma tratamentelor cu implanturi dentare?

Medicii specialisti din domeniul stomatologiei recomanda cu incredere aceste tratamente din foarte multe motive ce vizeaza atat functionalitatea, cat si latura estetica. Astfel, in randurile de mai jos vei descoperi cateva beneficii pe care medicii din cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence le-au identificat si ni le-au impartasit in legatura cu implanturile dentare:

– functionalitatea si aspectul sunt redobandite, iar tu vei avea libertatea de a musca si mesteca orice aliment fara durere sau disconfort. In plus, dintele artificial va arata impecabil;

– disconfortul psihic cauzat de problemele dentare va disparea, iar tu vei putea sa zambesti cu toata increderea;

– implanturile dentare sunt confectionate exclusiv din materiale biocompatibile, astfel incat poti fi sigur ca organismul tau nu va respinge acest tip de tratament si nici nu va declansa o reactie alergica;

– un dinte artificial nu este expus la riscul aparitiei cariilor;

– rezistenta si durabilitatea pot fi surprinzatoare: ingrijite corect, implanturile dentare pot dura toata viata;

– grupurile de sunete vor putea fi pronuntate corect, dat fiind faptul ca lipsa dintilor, dar si protezele dentare mobile, provoaca o articulare incorecta a cuvintelor;

– fiindca implanturile dentare vor avea pozitia, forma si culoarea ideala, aspectul initial poate fi refacut sau chiar imbunatatit.

Desi aceste tratamente implica o investitie importanta, costurile implanturilor dentare sunt mici in raport cu beneficiile pe care acestea le asigura. Practic, recapatarea zambetului perfect si a sanatatii orale sunt aspecte de importanta majora.

Care sunt riscurile asociate implanturilor dentare?

Orice procedura medicala invaziva implica si un anumit grad de risc. Astfel, in urma tratamentelor cu implanturi dentare exista cativa factori de risc ce pot influenta atat gradul de reusita al procedurii, cat si durabilitatea implantului propriu-zis.

Dupa cum probabil te asteptai, fumatul este unul dintre factorii de risc in cazul implanturilor dentare, asadar acest viciu trebuie eliminat sau tinut sub control inainte de inceperea tratamentului si pe tot parcursul acestuia. Prin ingreunarea circulatiei sangelui, fumatul poate produce diverse complicatii si ingreuneaza vindecarea post-tratament. Mai mult decat atat, depunerile de nicotina si gudron pot creste gradul de risc in momentul inserarii radacinii artificiale.

Daca si tu ai nevoie de implanturi dentare de calitate, programeaza o consultatie la clinica stomatologica Dental Excellence! Echipa interdisciplinara de specialisti cu experienta iti va oferi cele mai eficiente tratamente atat atunci cand vrei sa inlocuiesti un dinte, cat si daca intampini alte probleme dentare de natura estetica sau functionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *