Al cincilea val de Rick Yancey – recenzie

Buna draga mea, azi am intors ultima pagina a cartii Al cincilea val, carte ecranizata in anul 2016, dar care a fost recent difuzata la televizor. Stiu ca in ultima perioada aleg astfel de carti, dar da-mi voie sa iti spun ca niciodata nu ma pot limita la ideea de film.

In primul rand pentru ca atunci cand vezi un film, ma limitez la imaginatia unui regizor, pe cand eu vreau sa aflu totul din perspectiva autorului, in cazul de fata Rick Yancey. Da-mi voie sa iti spun si faptul ca aceasta este prima carte din serie, fiind urmata de Marea nesfarsita si de Ultima stea. A venit timpul sa iti spun parerea mea despre prima carte, urmand ca pe viitor sa le citesc si sa ti le prezint si pe celalte doua.

Al cincilea val – ne face cunostinta cu Cassie o adolescenta in varsta de 16 ani, care traieste alaturi de familia ei. Desi filmul incepe prin prezentarea eroinei, da-mi voie sa iti spun ca atunci cand vine vorba de carte…totul sta putin altfel. In primul rand o cunoastem pe Cassie, cea care trece prin cele patru valuri. Adolescenta ce isi pierde familia si care impusca mortal un soldat.

O eroina ce traieste in padure si care invata treptat sa supraviestuiesca. Ne povesteste cum au fost invadati, cum fiecare val i-a afectat si fratele ei mai mic Sammy, a fost urcat intr-un autobuz scolar si dus intr-o baza militara.

De asemenea ceea ce mi se pare fascinat la aceasta carte, este paralela subtila realizata de autor, in primul plan este Cassie, in planul secund dar in acelasi timp la fel de important se afla Ben Parish un adolescent de varsta cu Cassie, ajuns si el in baza militara si care intr-un fel sau altul devine prieten cu Sammy.

Ne sunt prezentate diferite etape de antrenament, prima lor misiune dar si modul in care acestia ajung sa inteleaga lumea invadata, modul extraterestrilor de a actiona. Dar oare Cassie il va gasi pe Sammy, isi va respecta promisiunea facuta?

Am ramas cu sufletul la gura cand Cassie a fost impuscata, m-am gandit daca va supravietiu si daca Evan isi va duce la bun sfarsit menirea. Nu iti voi spune despre ce anume este vorba, ci iti voi spune ca pe Libris.ro poti gasi pachetul cu cele trei carti.

Al cincilea val de Rick Yancey este o carte in care invazia extraterestra este descrisa intr-un mod realist, desi pare ciudat si te vei gandi ca o adolescenta de 16 ani, nu poate rezista si supravietui in astfel de conditii, da-mi voie sa iti spun ca atunci cand o promisiune este rostita, aceasta iti da putere.

In cazul de fata Cassie, ii promite fratelui sau, Sammy, ca va veni dupa el, astfel ea face tot ce ii sta in putinta sa aiba grija de Domnul Urs, pentru al duce intreg la fratele ei.

Ajunge oare Cassie la fratele ei? Este in siguranta la baza militara?

S-au infiltrat Ceilalti ( extraterestii ) printre oameni? Poate eroina noastra sa aiba incredere Evan?

Toata aceste intrebari si multe altele vor primi raspuns doar daca vei citi aceasta carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *