Cand sunt necesare tratamente rinoplastie in Bucuresti

Esti din capitala sau din oricare oras al tarii si cauti cele mai eficiente tratamente rinoplastie in Bucuresti? Iti recomandam clinica Dr. Calu, una din cele mai apreciate locatii din Bucuresti unde se practica chirurgia estetica pentru remodelare faciala si corporala. Clientii clinicii, femei si barbati, vin cu diverse probleme ce isi vor gasi rezolvarea de fiecare data. Si totusi, cand sunt necesare astfel de tratamente de rinoplastie? Pentru unele persoane, aceasta procedura are un scop strict estetic. Insa, in multe cazuri, rinoplastia este efectuata pentru a corecta anumite probleme medicale sau pentru a atenua anumite traume provocate de accidente sau maladii. Mai bine spus, chirurgia reconstructiva a nasului sau rinoplastia include toate acele operatii de chirurgie plastica care vizeaza corectarea malformatiilor congenitale si a rezultatelor traumatismelor sau tumorilor piramidei nazale.

Malformatii congenitale

Chirurgia reconstructiva a nasului permite imbunatatirea si / sau eliminarea malformatiilor congenitale care afecteaza piramida nazala. Adesea, insa, acest tip de malformatii sunt asociate cu modificari congenitale ale palatului (durs sau al varfului), cavitatii bucale, oaselor frontale, maxilarelor si mandibulare si necesita, pe langa chirurgia plastica reconstructiva, si chirurgia maxilo-faciala. Malformatiile care implica cel mai frecvent si o interventie la piramida nazala sunt buzele fante, buza de iepure, sindromul Crouzon, sindromul Pfeiffer, sindromul Apert, sindromul Treacher Collins si sindromul Romberg.

Traume

Traumele pot fi clasificate in: rani, pierderea substantei piramidei nazale, fractura oaselor nazale, fractura septului nazal, fracturi combinate si / sau multiple, care implica, pe langa nas si sept, si sinusurile frontale, maxilare si paranazale. Traumele scheletului nazal pot fi laterale (ca urmare a fortelor care actioneaza in directie laterala) sau frontale (datorita fortelor care actioneaza in directie anteroposterioara).

Rani ale tesuturilor moi nazale

Ranile care afecteaza tesuturile moi ale nasului trebuie suturate imediat de un specialist in chirurgia plastica a nasului, pentru a obtine cel mai bun rezultat estetic posibil. In cazul scurgerilor de substanta, este necesar sa se efectueze una sau mai multe proceduri chirurgicale reconstructive folosind diferite tehnici, de la grefarea simpla a tesuturilor pana la utilizarea portiunilor osoase simple sau compuse.

Fractura oaselor nazale

Piramida nazala este formata de un suport partial osos si partial cartilaginos. Partea osoasa este formata din cele doua oase proprii ale nasului, care sunt unite in partea superioara cu osul frontal, iar lateral cu portiunea ascendenta a oaselor maxilare. Un traumatism major al scheletului nazal poate duce la fracturarea oaselor nazale. Fracturile pot afecta doar una sau ambele oase nazale si pot fi cu sau fara deplasare. Simptomatologia consta in sangerare (epistaxis), durere spontana sau indusa de palpare, deformarea piramidei nazale si umflare. O simpla examinare radiologica (radiografie pentru oasele nazale) este capabila sa detecteze prezenta fracturilor. Fractura trebuie redusa in termen de 8-10 zile de la accidentare. Reducerea fracturilor se poate face in mod ambulatoriu, in caz de fracturi mai simple sau prin interventii chirurgicale.

Fractura septului nazal

Septul nazal este partea centrala si de sustinere a piramidei nazale. Se formeaza, posterior, dintr-o parte osoasa si, anterior, dintr-o parte cartilaginoasa. Partea osoasa este formata din lamina perpendiculara a etmoidului si a vomerului, din partea osului maxilar si a oaselor palatine. In majoritatea cazurilor, acest tip de traumatism este asociat cu fractura oaselor nazale. Simptomatologia fracturii de sept nazal este epistaxisul si o dificultate dobandita in respiratie.

Tumori

Tumorile piramidei nazale pot fi benigne sau maligne. Tumorile benigne (nevi, chisturi, papiloame, fibroame, keratoze, keratoze actinice, etc.) necesita, in general, o interventie chirurgicala plastica minora, care are ca rezultat cicatrici mici care adesea nu sunt foarte vizibile. Cele mai frecvente tumori maligne sunt carcinoamele cu celule bazale, carcinoamele cu celule scuamoase si melanomul. La aparitia unor formatiuni noi si atipice pe pielea nasului, se recomanda contactarea imediata a unui specialist pentru a evita ca raspandirea tumorii sa conduca la necesitatea unei interventii chirurgicale reconstructive, chiar foarte complexe, cum ar fi rotirea benzilor de tesut care trebuie efectuate in una sau mai multe sesiuni operative sau utilizarea tehnicilor microchirurgicale. In plus, cand vorbim de tumori maligne, situatia trebuie rezolvata si din alte puncte de vedere (radioterapie, citostatice etc.)

Acestea sunt cateva cauze medicale frecvente pentru care se apeleaza la reconstructia nasului. In ceea ce priveste cauzele ce tin fix de ordin estetic, acest lucru depinde de dorinta pacientului. Poate fi vorba de forma nasului care nu se incadreaza prea bine cu restul fetei sau alte considerente. Problemele sunt personale si, atata timp cat nu exista niciun impediment de ordin medical, rinoplastia se poat efectua. Pentru mai multe detalii, poate fi accesat site-ul clinicii dr. Calu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *