Cum recunosti o geanta fake in 3 pasi simpli!

Nu putine sunt articolele fake de pe piata. Aici nu ma refer doar la articole de imbracaminte, ci si la cele de incaltaminte, dar in special la genti. Din dorinta de a fi in pas cu moda, de a purta piese editie limitata, multe femei achizitioneaza piese care, cred ele, poarta semnatura unei case de moda.

Nu te lasa pacalita de aspectul gentilor. Diferenta dintre fake si veritabil nu o poti face atunci cand admiri geanta din vitrina. Trebuie sa o analizezi din mai multe puncte de vedere pentru a-ti da seama daca este semnata de un brand sau este doar o copie a originalului. In cele ce urmeaza iti voi spune la ce sa fii atenta pentru a ca tu sa nu ai de suferit de pe urma unei achizitii gresite.

Materialul – cum iti dai seama ca e din piele naturala?

Testul focului si cel al mirosului sunt deja depasite. Pielea artificiala are componente care ii permit sa se comporte la fel ca cea naturala, dar si arome identic naturale, deci te poti pacali usor.

In primul rand, cand pui mana pe o geanta din piele naturala o vei simti calda, iar cand pui mana pe una artificiala, o vei simti rece, chiar si aspra de multe ori.

Cel mai sigur este sa verifici marginile – cauta o margine prelucrata a gentii si analizeaz-o atent. Pielea naturala nu trebuie sa fie dispusa pe straturi. Cea artificiala va avea la baza un strat de tesatura iar la exterior un strat subtire de polietilena.

Cusaturile – cum trebuie sa arate?

Pielea naturala este un material ce nu permite greseala. Mai exact, daca se realizeaza o cusatura gresit, refolosirea acelei bucati de material nu mai este posibila.

De aceea, fii atenta si la modul in care sunt imbinate totalitatea bucatilor de material ale gentii. Una din piele naturala va avea cusaturile drepte, create toate dupa acelasi tipar. In cazul celor din piele artificiala, este posibil sa gasesti tot felul de cusaturi suprapuse, unele ate ce nu sunt cusute corect si atarna. Atunci cand vorbim de piese din piele naturala, intra involuntar in discutie Zevomagazinul tau de genti piele. Arunca o privire pe site si vezi cum arata cusaturile impecabile.

Inscriptia brandului

Atunci cand vezi o geanta cu inscriptie esti tentata sa crezi ca este una originala. Sa stii ca si inscriptiile se pot falsifica extrem de usor.

Cum faci diferenta dintre una fake si una originala? In primul rand, ai in vedere cum este inscriptionata sau cum este prinsa inscriptia metalica pe geanta. Daca, in cazul ultimei variante, tinde sa cada acea bucata de metal inscriptionata cand iti treci degetele peste suprafata ei, este clar ca nu e originala.

Nu uita nici de materialul din care este confectionata emblema – neaparat dintr-un metal calitativ. In caz contrar, dupa cateva purtari isi va pierde din stralucire si din culoare. La Zevo, de exemplu, gasesti genti atat inscriptionate – fie direct pe pielea naturala, fie pe un metal pretios care este atasat pe geanta.

Daca toate aceste operatiuni sunt obositoare pentru tine, fa achizitia direct de pe Zevo.ro – magazinul ce inglobeaza toate calitatile unei genti de top, perfecta pentru a trona in colectia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *