Ghid de ingrijire si intretinere a anvelopei

O presiune corespunzătoare a anvelopei este necesară pentru o performanță optimă a pneurilor, siguranță și economie de combustibil. Pentru a menține o presiune corespunzătoare, verificați frecvent (cel puțin lunar) anvelopele (când acestea sunt reci) cu un manometru precis de presiune a pneurilor.

 De exemplu, este greu de spus doar dacă vă uitați la anvelopele radiale dacă sunt sub umflate. Mai mult decât atât, atunci când conduceți un vehicul echipat cu anvelope Dunlop Sport Maxx, este dificil de observat când o anvelopă a rămas plată sau aproape netedă, deoarece „senzația” vehiculului nu se schimbă semnificativ.

Evidența pierderii de aer necesită întotdeauna inspecția expertului pentru a determina sursa de scurgere și îndepărtarea anvelopelor pentru a determina reparația.

Pentru a evita accidentele, nu încercați să reintroduceți o anvelopă care a fost rulată în timp ce a fost grav afectată. Pierderea progresivă a aerului poate rezulta din intepaturi, tăieturi, curbări, lovituri sau tăiere parțială.

Menținerea presiunii adecvate este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a promova durabilitatea anvelopei și a prelungi durata de viață a benzii de rulare.

Subpresurizarea este principala cauză a eșecului anvelopei și poate duce la fisuri severe, la separarea componentelor sau la „explozie”. Reduce capacitatea de încărcare a pneurilor, permite o îndoire excesivă a peretelui lateral și crește rezistența la rulare, ducând la căldură și deteriorări mecanice. O presiunea excesiva crește rigiditatea, care se poate deteriora și generează vibrații nedorite, deasemenea, crește și șansele de deteriorare a impactului.

Evitați accelerarea excesiva atunci când autovehiculul este blocat în zăpadă, gheață, noroi sau nisip. Forțele centrifuge generate de un ansamblu anvelopă / roată cu rotire liberă pot provoca o explozie bruscă a pneului, având ca rezultat deteriorarea autovehiculului și / sau vătămarea corporală gravă a dvs. sau a unui participant. Nu depășiți niciodată viteza de 55 km / h, așa cum este indicat pe vitezometrul dvs. Utilizați o mișcare ușoară de mișcare înapoi și înainte pentru a vă elibera vehiculul pentru a continua condusul. Nu stați niciodată în apropierea sau în spatele unei anvelope care se rotește la viteze mari, de exemplu, în timp ce încercați să împingeți un vehicul blocat sau când se utilizează o mașină de echilibrare a centrifugării pe mașină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *