Ocolul pamantului in 80 de zile de Jules Verne

Buna draga mea, azi dupa cum ti-ai dat seama deja vreau sa iti povestesc despre una din cartile scrise de Jules Verne. Un autor ce se incadreaza cu succes in categorie genului literar stiintifico-fanstastice. Pentru mine este prima data cand citesc scrisa de el, dar cu siguranta pe viitor voi lectura si alte opere de-ale sale.

Ocolul pamantului in 80 de zile este o carte de copii totusi nu iti face griji daca pana acum nu ai citit-o, pentru ca actiunea s-a este atata de interesanta incat o poti citi oricand. Eu am luat-o de pe Libris si ca nu imi place sa lungesc vorba, hai sa iti spun parerea mea despre ea.

In primul rand trebuie sa stii ca aceasta carte este ecranizata, filmul fiind interesant, dar cum bine stii eu prefer sa citesc cartea nu sa vad filmul, pentru ca asa imi pot imagina eu lucrurile, nu sunt nevoita sa le vad din prisma unui regizor.

Carte ni-l prezinta pe Phileas Fogg personajul principal, un om bogat ce merge saptamanal la Reform Club, dar si pe Passepartout – servitorului domnului Fogg. Actiunea incepe cu un pariu, pe 20000 de lire sterline ca poate face ocolul pamantului in 80 de zile.

Dupa ce stabileste aceste detalii, mai spune si faptul va pleca pe 2 octombrie si ca trebuie sa fie inapoi in Londra in salonul de la Reform-Club pe 21 decembrie la ora opt si patruzeci si cinci.

Acestea fiind spunse actiunea incepe, fiecare oprire, fiecare mijloc de transport si fiecare eveniment il ajuta sa castige sau sa piarda pariul. Mi-a placut enorm cartea, Ocolul pamantului in 80 de zile de Jules Verne este genul de carte ce nu pune pret pe varsta. Este totusi adevarat ca atunci cand esti copil – unele parti ti se vor parea mult mai interesante.

Am citit-o pe nerasuflate si am stat cu sufletul la gura pana la final. Voiam sa stiu daca Domnul Phileas Fogg va reusi sa castige pariul? De asemenea m-a facinant frumoasa doamna, ce li se alatura calatoriei, dupa ce Fogg o salveaza.

Pe Libris.ro poti gasi aceasta carte, dar si alte titluri la fel de interesante, pe care te sfatuiesc din suflet sa le citesti. Jules Verne este un autor ce ne pune la dispozitie aventuri unice, povestite in asa fel incat te face sa devorezi pagina cu pagina.

Ocolul Pamantului in 80 de zile este o carte speciala, una din aventurile povestite de Jules Verne, de asemenea vei gasi mereu un unor fin, o aventura bine scrisa cate te atrage si care te face sa vrei sa citesti fiecare capitol in parte, pentru a fii alaturi de personajele pricipale.

Domnul Fogg, Passepartout si Aouda, trei persoaneje perfect conturate alaturi de care actiunea si aventura curge si care te atrag in calatorie. In cele 80 de zilei, cei trei folosesc trenul, pachebotul, trasura, yacht, elefanti, sanii dar si alte mijloace de transport, pe care le poti descoperi citind cartea, tot asa poti afla daca Fogg a castigat pariul sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *