Romania este un loc minunat pentru team building-uri outdoor

România este un loc ideal pentru practicarea cât mai multor activități în are liber și asta indiferent de sezon. Avem atât de multe locuri frumoase care merită să fie văzute și unde sunt atât de multe posibilități de a ne petrece timpul împreună încât nici nu are rost să ne gândim în afară granițelor. Mai ales atunci când urmează să planifici team building-ul alături de echipa ta, printre criteriile locației de cele mai multe ori se numără și să nu fie foarte departe. Locația pe care o propunem azi pentru un team building în România este zona Cheile Turzii.

Cheile Turzii se întind de-a lungul Văii Hasdate din județul Cluj și sunt o rezervație naturală protejată de UNESCO. Cu o lungime de peste 1350 de metri și o înălțime de peste 200 de metri. Cheile Turzii pot fi relaxante sau provocatoare, în funcție de cât de mult vă doriți să vă aventurați prin relieful abrupt. Puteți vedea aproximativ 50 – 60 de peșteri, dar și arcade sau firide. Peșterile au dimensiuni mici, cea mai mare ajungând la 123 de metri, aceasta fiind peștera Cetateaua Mare, însă doar 8 depășesc 20 de metri lungime.

Sunteți invitați să descoperiți pas cu pas frumusețile pe care vi le oferă rezervația, pe unul dintre cele 5 trasee turistice. Acestea sunt:

  1. Cheile Turzii – Ciucaș, un traseu de 3 ore în care puteți să vizitați și Cascada Ciucaș;
  2. Circuitul Crestelor Cheilor, traseu de 4 – 5 ore;
  3. Cheile Turzii – Cheile Turului – Tureni, traseu de 10 km care se parcurge în aproximativ 4 ore;
  4. Cheile Turzii – Deleni – Cabana Făget – Cluj, traseu de 29 de km care se parcurge în 10 ore;
  5. Cheile Turzii – Iară – Cabana Muntele Băișorii, 40 de kilometri ce se pot parcurge în aproximativ 12 – 14 ore.

Printre activitățile de team building, propuse de cei de la Vertical Adventure, echipa organizatoare se numără cățărarea, rapelul, explorarea peșterilor și drumețiile pe munte.

În această zonă puteți să escaladati pereți de stâncă înalți de aproape 200 de metri. Cățăratul pe stâncă se face cu forțe proprii, gândind atent la pasul următor, ca într-un joc de șah, folosind tehnici și echipamente specifice. Echipamentele necesare pentru această activitate sunt: corzi, hamuri, carabiniere, bucle echipate și dispozitive pentru asigurare, care vă vor fi asigurate de către cei de la Vertical Adventure. În cățărare, descoperi resurse de care poate nici nu știai, de la cele fizice, până la cele mentale, intri în contact direct cu stânca, te joci cu echilibrul și cu propriul centru de greutate, câștigând cu fiecare pas în lupta cu gravitația.

Pentru explorarea peșterilor, în funcție de tipul acestora veți folosi tehnici și echipamente adecvate, în primul rând căști și frontale. Această aventură va fi o experiență extraordinară pentru toți cei care doresc să cunoască misterele din adâncurile pământului. Explorând subteranul veți ajunge într-o lume cu totul aparte, unde veți putea observa îndeaproape forța și perseverența apei care creează forme de necrezut.

Pe lângă Cheile Turzii sunt o mulțime de astfel de locuri pe care ai ocazia să le descoperi alegând să organizezi alături de echipa ta și o echipă profesionistă un team building în România. Bucurați-vă de frumusețile țării noastre și alegeți pe cât posibil activitățile de tip outdoor în detrimentul celor indoor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *