Jack Spintecatorul – Crimele din Whitechapel – Seria Anchetele lui Audrey Rose de Kerri Maniscalco – Recenzie

Buna draga mea, am schimbat putin genul literar si am trecut la o carte destul de interesanta, dar in acelasi timp cu descrieri macabre, sa nu mai spun de imagini. Pot spune inca de la inceput – daca nu esti fan filme politiste sau cu crime si cadavre…ei bine aceasta carte nu va fi pe placul tau.

Eu sunt mare fan serialelor politiste, cartilor cu anchete si crime, asa ca Jack Spintecatorul – Crimele din Whitechapel – Seria Anchetele lui Audrey Rose de Kerri Maniscalco este o carte ce mi-a mers la suflet. Incepe prin a ne face cunostinta cu Audrey Rose Wadsworth, o adolescenta despre care putem spune ce duce o viata dubla. In timpul zilei participa la intalniri cu verisoara si matusa ei Amalia, in timpul noptii sau serii participa la disecarea cadavrelor impreuna cu unchiul ei Jonathan.

Actiunea are loc in perioada anilor 1888, pe cand singura datorie a domnitelor este aceea de a participa la petreceri, invata lucruri ce tin de gospodarie, brodat si alte evenimente de acest gen. In nici un caz nu erau privite cu ochi buni daca incercau sa practice o meserie destinata barbatilor, de aceea Audrey Rose isi petrecea timpul pe ascuns cu unchiul sau.

Pe toata durata cartii Audrey Rose face investigatii impreuna cu Thomas Cresswell, un tanar student la cursul unghiului ei. Impreuna cu acesta pun la cale diferite capcane de-l prinde pe Jack Spintecatorul, adunand diferite indicii, si mergand in locuri unde o domnisoara nu are ce cauta.

Cand unchiul Jonathan este inchis la ospiciu si pus sub acuzatie totul se naruie pentru Audrey Rose, tatal sau in aceeasi perioada este dus departe pentru a trata dependenta de Opiu, dar in tot acest timp Nathaniel ( fratele sau ) ii este alaturi si o sustine.

Este prima carte scrisa de Kerri Maniscalco pe care o citesc, urmeaza sa o citesc si pe cea de-a doua: Dracula. Pe urmele printului nemuritor – volum doi din seria Anchetele lui Audrey Rose.

Cinci crime, una mai odioasa ca cealalta, dar toate avand aceeasi tinta – femeile ce isi vand trupul – prostituatele, coincidenta faca ca primele victime sunt persoane ce au lucrat sau care au legatura cu membrii familie Wadsworth.

La fiecare crima atat polististii cat si cei trei ( Audrey Rose, Thomas si unghiul Jonathan observa lipsa unor organe vitale, ducandu-i cu gandul ca, criminalul are cunostinte chirugicale si ca incerca sa faca un transplant.

Fiecare persoanj devine suspect pentru eroina noastra, dar nici prin minte nu se gandeste cine poate fi faptasul. Iti spun drept ca nici eu nu ma asteptam la un asa deznodamant dar cartea este minunata.

Pe Libris.ro vei gasi si cel de-al doilea volum pe care abia astept sa-l cumpar si sa-l citesc si sa ti-l prezint. Recunosc ca pana acum nu credeam ca voi fi atrasa de aceasta carte, desi m-am dorit sa citesc cartile scrie de Castle( personaj dintr-un serial politist – dar si autorul unei serii de genul acestei serii )

In concluzie, daca iti place acest gen de literatura, te sfatuiesc sa citesti seria Achetele lui Audrey Rose, pentru ca este o carte ce merita atentia ta, vei fi prinsa in ancheta dar si de povestea de dragoste dintre cei doi ( nu iti spune care sunt cei doi – te las sa descoperi singura ) si vei ramane suprinsa cand vei afla cine este Jack Spintecatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.