Da, trebuie sa salvezi informatiile din laptop pe o unitate flash USB, ca sa nu ramani fara ele

Mihai e freelancer. Are un blog de calatorii, asa ca destinatia despre care scrie se transforma, de cele mai multe ori, in locul lui de munca.

Bineinteles sunt si zile in care nu e nevoie sa plece nicaieri si poate sa scrie de acasa, dar o recenzie pentru o cafenea, sau un reportaj despre un anumit oras inseamna efectiv ca trebuie sa se deplaseze pana in acel loc.

Avand in vedere acest stil de viata, laptopul ii e indispensabil. Odata cu trecerea timpului, si folosirea unei unitati de flash USB a devenit obligatorie.

Printre numeroasele locuri despre care a scris Mihai se numara capitala Italiei. A petrecut trei zile pline la Roma, care au insemnat in principal lucru pentru noul reportaj. Astfel, in prima parte a zilei vizita, culegea date despre diferite obiective si facea fotografii, in timp ce dupa-masa pana spre seara se ocupa cu redactarea. 

Asa a trecut timpul in Roma. A scris despre impresionantul Colosseum cu tot ce a aflat din turul ghidat, despre Vatican cu ale sale muzee, dar si despre bogatia de cafenele, furnicarul de oameni curiosi sa vada cat mai multe obiective turistice, inghetata delcioasa si gustul unic pe care il au pastele si pizza la ele acasa.

Sfarsitul ultimei zile l-a gasit pe Mihai la aeroport. Reportajul nu putea fi complet fara a reda atmosfera de aici, asa ca s-a intins sa ia laptopul din rucsac. Mare a fost surpriza cand a vazut ca laptopul nu mai era. Stia sigur ca il luase din hotel, asa ca singura explicatie era ca cineva il furase pe drumul dinspre hotel pana la aeroport. Odata cu laptopul s-a dus si munca: reportaj, date, plus pozele pe care a apucat sa le descarce.

Nu salvase nicaieri nimic din efortul ultimelor zile, asa ca singura solutie era sa rescrie reportajul, chiar daca nu isi mai amintea mare parte dintre detalii.

Acela a fost momentul in care Mihai a inceput sa se foloseasca de Drive pentru a-si scrie articolele, dar si de o unitate flash USB, dupa mantra ”cu cat mai multe locuri in care sa iti stochezi articolele, cu atat mai bine”. 

Cele de mai sus se aplica chiar daca nu esti freelancer si nu esti nevoit sa duci laptopul peste tot pe unde mergi. Nu e nevoie sa ti-l fure cineva sau sa-l uiti intr-un anumit loc ca sa pierzi date pretioase de pe el.

Indiferent cat de performant sau nou e laptopul de acasa, nu stii niciodata cand se poate virusa sau strica. O unitate flash USB te ajuta sa stai fara griji, sa stii ca tot ce ai mai important in memoria laptopului sau a calculatorului se afla la loc sigur.

In plus, un stick e extrem de folositor daca ai nevoie de cateva date de pe calculator, dar nu vrei sa il cari cu tine. Incape pana si in portmoneu, asa ca poate fi cu tine oriunde.

In functie de ce doresti sa stochezi pe el, poti sa alegi dintre stick-uri cu diferite capacitati de memorare. La Gsm Store, gasesti unitati flash USB cu o memorie incepand de la 4 GB pana la 128. 

Tu cand ai inceput sa folosesti stick-uri de memorie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *