Dracula.Pe urmele Printului Nemuritor de Kerry Maniscalco – recenzie

Buna draga mea si la multi ani. Azi a doua zi din noul an pot sa ma laud cu faptul ca am terminat o carte ce a intrat acum mult timp in posesia mea. Imi pare rau ca pana acum nu am reusit sa o citesc, dar in acelasi timp ma bucur ca i-am acordat timpul necesar in aceasta minivacanta.

Cartea scrisa de Kerry Maniscalco este a doua din seria Audrey Rose, pe prima ti-am prezentat-o aici. Ambele carti sunt uimitoare si speciale, recunosc ca autoarea a devenit una din preferatele mele.

Pot spune sincer ca nu m-a dezamagit, fiecare descriere fiind in asa fel realizata incat iti provoaca greata, nu in sensul rau ci pur si simplu reuseste sa te aduca in fata cadavrului secat de sange, prin cuvinte atent alese te face sa simti mirosul de usturoi sau frigul cauzat de zapada.

Iti spuneam pe Instagram ca actiunea are loc in Romania, in perioada anului 1888, in castelul Bran, castel ce devine Institutul National de Criminalistica si Medicina Legala, aici Audrey Rose impreuna cu fermecatorul Thomas vor petrece patru saptamani, in care vor invata tainele criminalisticii.

Dracula. Pe urmele Printului Nemuritor de Kerry Maniscalco este continuarea primul volum, aici Audrey Rose este marcata de ceea ce s-a intamplat in trecut, marcata de Jack Spintecatorul, dar si alte evenimente greu de descris, Audrey Rose incepe sa isi puna la indoiala capacitatea de a deveni un bun medic legist. De asemenea totul incepe cu o crima in tren, un cadavru misterios o crima de elucidat si bineinteles usturoiul este prezent si el.

Se stie ca in acea perioada Romania era traversata de supersitii, unele fiind prezente si acum, dar ziarele vuiau ca Vlad Dracula s-a intors, ca el era cel ce omora oamenii si le infingea tarusi de lemn in inima.

Totul se complica cand un alt cadavru apare doar ca acum vorbim de un elev al institutului, aceasta fiind secat de sange. Colegi noi toti dornici sa ocupe cele doua locuri puse la bataie de Directorul Moldoveanu.

Oare va finaliza Audrey Rose cursurile?

Crime, lectii de folclor, pasaje subterane, dar si multe alte crime suspicioase, fiecare cadavru fiind studiat in institut in prezenta directorului Moldoveanul sau al lui Percy. Totul se complica cand inteleg ca fiecare persoana decedata este otravita cu arsenic si ca i se scurge sangele.

Avem ocazia sa o cunoastem pe Daciana, sora lui Thomas care dispare intr-un mod misterios si astfel devine suspecta in ochii domnisoarei Audrey Rose. Aceasta se aventureaza in tunelurile de sub castel, desi directorul Moldoveanul o atentioneaza ca orice neascultare din partea ei, ii va aduce exmatricularea.

Atacati de lilieci, muscati de paianjeni, inecati intr-o camera ce semana cu o camera de sacrificiu, ajunsi intr-un cimitor de oase, salveaza un elev in ultima clipa…si in acelasi timp o cunoaste pe Contesa Dracula, toate ii aduc eroinei noastre o scrisoare din partea institului. Nu iti voi spune ce scrie dar te voi invita sa citesc cartea pe care o gasesti pe Libris.ro.

Un volum fascinant ce ne poarta in trecut, ne face cunostinta cu mostenitorii lui Vlad Dracula si in acelasi timp ne povesteste despre strigoi, pricolici dar si alte superstitii prezent in zonele acelea si acum. O aventura ce te tine cu sufletul la gura si te face sa nu ai incredere in nimeni, pentru ca fiecare personaj este suspect si poate fi criminalul pe care Audrey Rose si Thomas il cauta.

Pot spune sincer ca acest volum a fost la fel de frumos ca primul, dar in acelasi timp da-mi voie sa iti zic ca daca nu te atrag filmele cu crime si investigatii este posibil sa nu fie pe placul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *