Functionarea sistemelor de climatizare

Un aparat de aer condiționat LG   poate modifica temperatura, umiditatea sau calitatea generală a aerului. Mai precis, un aparat de aer condiționat îți face casa mai răcoroasă, prin extragerea energiei termice din casă și prin transferul căldurii către exterior, înlocuind apoi aerul din casa ta cu un aer mai rece.

Aparatul de aer condiționat dintr-un sistem de încălzire și răcire centrală oferă aer rece prin conducte în interiorul casei dvs., oferind un proces care extrage aerul cald din interior, îndepărtându-i căldura.

Într-un sistem divizat, compresorul circulă agentul frigorific prin unitatea exterioară, schimbându-l de la un gaz la un lichid. Apoi, lichidul este forțat prin serpentina de evaporator interior sau prin compartimentul de răcire. Ventilatorul unității interioare circulă aerul interior pentru a trece peste aripioarele evaporatorului. Aripioarele metalice ale evaporatorului schimbă energia termică cu aerul din jurul său. Acolo, agentul frigorific se transformă din lichid în vapori, îndepărtând orice căldură din aerul din jur. Pe măsură ce căldura este îndepărtată din aer, aerul este răcit și aruncat trimis în casă.

Din acel moment, condensatorul sau unitatea exterioară transformă apoi vaporii de refrigerent înapoi într-un lichid, îndepărtând orice căldură. În momentul în care lichidul părăsește din nou evaporatorul, acesta este un gaz rece, de joasă presiune, revenind în cele din urmă în condensator pentru a-și începe călătoria din nou. Acest proces continuă din nou și până când casa ta atinge temperatura de răcire dorită, așa cum este programat și sesizat de setarea termostatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *