Pantofii Gucci sunt de calitate mai bună decât Nike sau Adidas?

Gucci utilizeaza materiale de calitate superioară, dar construcția și calitatea sunt uneori destul de scăzute. Pantofii sport Gucci nu sunt cunoscuți pentru confort sau constructie bună. Acestia sunt conceputi pentru stilul premium, ignorand toate celelalte aspecte ale produsului.

Potrivirea este, în general, numai la dimensiuni medii și deseori în dimensiuni întregi. Au reputația de a fi drăguți decât de a fi practici sau confortabili.

Și credința că Nike proiectează mai ales pentru atletism nu este adevărată. Acestia sunt conceputi pentru oamenii care doresc să pară atletici, se asociază cu sportul și se prefac că sunt câștigători prin asociere cu sportivii.

Dacă Nike ar fi proiectat în principal pantofi pentru sport și sportivi, ar vinde extrem de putini din fiecare versiune. De fapt, 95% din fiecare pantofi pe care îl vând nu va fi folosit niciodată în niciun fel de activitate sportivă.

Să-l echivalăm cu mașinile. O mulțime de mașini oferă tracțiune pe patru roți și modele care sunt anunțate pentru a fi rezistente și pentru a avea aventuri cu ele. Cu toate acestea, marea majoritate a vehiculelor 4X4 nu părăsesc niciodată un drum asfaltat! De fapt, majoritatea vehiculelor cu cuplaj 4×4 manual folosesc extrem de rar aceasta functie.

Nike și majoritatea celorlalte mărci sportive nu sunt diferite. Folosesc postări pentru a vinde produse, proiectează produse pentru sport și apoi le promoveaza  ajutati fiind  de celebrități pentru că, asta vinde încălțăminte. Acestea le arată oamenilor care fac lucruri uimitoare, astfel încât să poți trăi fantezia și să fii încântat să cumperi. Ei știu pe deplin că majoritatea oamenilor nu se angajează niciodată în vreuna din aceste activități. Dar vor purta adidașul asociat cu postările pe care le place să se uite la TV sau pe care sportivii lor preferați să le poarte sau să le avizeze.

Gucci se adresează unei clientele specifice, persoanelor cu bani carora le pasă mai mult de etichete și statut decât de confort. La fel cum pantofii sport vizează anumite categorii de clienti și, la rândul lor, traversează mult mai multe niveluri de venit și vând mult mai mulți pantofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *