Succesul tratamentului cu implant dentar pe termen lung depinde de aceste 3 detalii!

Cand te confrunti cu o afectiune care a provocat desprinderea unuia sau mai multor dinti ori cand extractia este necesara, prima recomandare a medicului va fi sa te informezi referitor la beneficiile pe care le asigura tratamentele cu implant dentar si etapele pe care va fi necesar sa le parcurgi pentru a te  bucura din nou de o dantura completa.

Cu toate ca aceasta solutie moderna garanteaza durabilitate, trebuie sa stii ca sansele de reusita a tratamentului si durata de viata a implantului dentar nu depind numai de priceperea medicului, ci si de tine. Tocmai de aceea, specialistii din cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence ti-au pregatit, in randurile de mai jos, 3 detalii precise de care trebuie sa tii cont pentru a te bucura de o reconstruire dentara corespunzatoare si pentru a putea mentine functionalitatea danturii.

Experienta implantologului isi va spune cuvantul

Pe langa tehnicile medicale si materialele implicate in tratamentul cu implant dentar, experienta medicului care te va trata este foarte importanta. Din acest motiv, este absolut esential sa alegi un specialist potrivit, iar acesta va avea nevoie de acces la tehnologie dentara de ultima generatie (in cadrul unei clinici moderne), pentru a putea garanta succesul interventiei si pentru a evita problemele ce pot aparea pe parcursul tratamentului sau ulterior.

Respecta cu strictete regulile de igiena dentara!

Chiar daca este un dinte artificial, implantul dentar va avea nevoie de aceeasi ingrijire pe care o acorzi dintilor naturali pentru a-i mentine sanatosi. Cu toate acestea, zona la care trebuie sa fii foarte atent este cea unde tesutul gingival intalneste surubul din titan si formeaza un sigiliu biologic. Astfel, daca permiti acumularea resturilor alimentare in jurul implantului dentar, gingiile vor fi afectate. Vor aparea durerile de dinti si respiratia neplacuta, iar microbii vor putea patrunde pana la osul care sustine implantul, moment in care se va declansa procesul de resorbtie osoasa.

Pentru a evita deteriorarea implantului dentar, este indicat sa cureti intreaga dantura dupa fiecare masa. Acest lucru nu este posibil intotdeauna, insa un minimum de 2 periaje pe zi (dimineata si seara) va trebui asigurat. Iata cum cureti un implant dentar in mod eficient:

– prima etapa este perierea intregii danturi, inclusiv a implantului dentar. Trebuie sa te asiguri ca ai curatat limba, gingiile si interiorul obrajilor, astfel incat sa fie inlaturate cat mai multe bacterii din cavitatea bucala. Periutele interdentare pot fi utilizate pentru zonele greu accesibile, dar e necesar sa fii atent sa nu ranesti gingia, in procesul de curatare a spatiilor dintre dinti;

– utilizarea atei dentare este inca un detaliu recomandat de majoritatea specialistilor in medicina dentara. In functie de caracteristicile danturii tale, poti opta pentru o ata subtire sau mai groasa. Pe deasupra, ai la dispozitie si variante cerate, cu menta sau cu fluorizi. Indiferent de alegerea pe care o faci in acest sens, este foarte important sa folosesti ata dentara (fara sa ranesti gingia) pentru a curata zonele in care accesul periutei de dinti este limitat;

– apa de gura este, de asemenea, un produs recomandat in procesul de curatare a cavitatii bucale si, implicit, a implanturilor dentare. In acest sens, dupa fiecare periaj este recomandat sa clatesti cavitatea bucala cu apa de gura timp de un minut, apoi sa te abtii de la a consuma alimente sau lichide timp de jumatate de ora.

Nu neglija controlul periodic!

Vizitele la cabinetul stomatologic la fiecare 6 luni sunt recomandate indiferent daca ai sa nu un implant dentar, pentru a putea trata din timp orice afectiune stomatologica. In cazul de fata, insa, medicul va observa daca reusesti sa iti pastrezi implantul dentar in conditii optime si daca sanatatea gingiei si osului este ideala.

Un comentariu la „Succesul tratamentului cu implant dentar pe termen lung depinde de aceste 3 detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *