Utilizarea anvelopelor de iarna

Pentru siguranța maximă și controlul asupra autovehiculului dvs. în condiții de vreme rece, potriviți anvelopele de iarna pe toate cele patru roți. Pentru a îmbunătăți tracțiunea în timp ce ruleaza, unii oameni monteaza anvelopele de vreme rece pe axa de acționare. În timp ce acest lucru este tentant, nu va oferi performanțe optime sau siguranță.

Montarea anvelopei pentru vremea rece pe puntea din față poate însemna o punere mai ușoară pe puntea spate. Riscați să rotiți autovehiculul cand accelerati (autovehicule cu tracțiune pe spate). Montarea numai a două anvelope de iarna in loc de patru este deci un demers extrem de riscant, atat in situatia franarii cat si accelerarii.

1. Presiunea anvelopelor în timpul iernii

Când vremea devine mai rece, presiunea din anvelope scade. Dacă o anvelopă este umflată la 2 bari (29psi) la 20 ° C, de exemplu, presiunea poate citi numai 1,8 bari (26psi) la 0 ° C. Dacă presiunea anvelopei este  scăzuta atunci când le verificați în condiții de vreme rece, reveniti la recomandările producătorului de vehicule

Dacă setați presiunea într-un garaj sau un atelier cald, adăugați 0,2 bar (3psi) la presiunea recomandata de producătorii de vehicule. Acest lucru vă va asigura compensarea temperaturii scăzute și deplasarea la presiunea corecta.

2. Întreținerea mașinii în timpul iernii

Cel mai bun moment pentru a vă pregăti vehiculul pentru lunile reci, este când iarnă este la colț. Dacă ați condus vreodată când există zăpadă, gheață, pietriș și sare pe drum, știți ce pot face pentru autovehiculul dvs. Micile zgârieturi se întorc spre rugină, ventilatorul tău devine probabil suprasolicitat si  nu este pregătit pentru iarna, iar parbrizul tău trebuie să se reziste unui șoc termic al unui exterior înghețat și de stresul extrem opus al unui interior foarte cald. Dacă este posibil, acoperiți parbrizul peste noapte în timpul lunilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *