10 utilizari ale detergentului de vase lichid

Sticla de detergent de vase este omniprezenta pe chiuveta, dar puterea sa de curatare este incredibil de utila in toata casa. Deoarece lichidul este usor, este adesea o alegere excelenta pentru substantele chimice mai dure. Data viitoare cand cumperi detergent lichid vase ia in calcul si urmatoarele metode de utilizare.

1. Sterge petele de grasime de pe haine

Ti-a cazut salata pe tricou? Pune putin detergent vase lichid pe pata si curata cu apa (aceasta metoda functioneaza excelent si pentru a indeparta petele din jurul gulerului). Detergentul este suficient de bland pentru curarea imediata a majoritatii tesaturilor – chiar si a celor din lana si matase lavabila, care ar putea fi deteriorate de detergentul de rufe care are enzime de combatere a petelor.

2. Curata podeaua bucatariei si a baii

Pentru a transforma o galeata de apa calda intr-un element util in curatenie, trebuie doar sa adaugi doua linguri de detergent de vase lichid. Foloseste solutia pe pardoseli de vinil sau gresie, dar evita sa pui apa pe podele de foioase (apa ar putea distruge placile de parchet).

3. Curata mobila de terasa

Adauga detergent pentru vase intr-un bol cu ​​apa calda si foloseste-l pentru a sterge mesele si scaunele pe care le tii in aer liber. Apoi, clateste totul cu furtunul de gradina.

4. Cu detergent lichid de vase poti face bijuteriile sa straluceasca

Putin detergent lichid de vase amestecat cu bicarbonat este o modalitate rapida de a-ti curata bijuteriile de impuritatile acumulate. Combina bicarbonatul si detergentul intr-un bol, introdu bijuteriile timp de cinci minute, apoi curata-le bine. Utilizeaza o periuta de dinti moale pentru a scapa de orice murdarie persistenta.

5. Curatarea periilor de par si pieptenilor

Combate acumularile de bacterii din ustensilele pentru par, cu o solutie  formata din cateva picaturi de detergent de vase amestecate cu apa calda.

6. Spalarea hainelor manual

Se poate utilza o lingura de detergent de vase in locul detergentului pe care il utilizezi pentru a spala anumite haine atunci cand nu mai ai detergent de rufe.

7. Capcane pentru musculite

Adauga trei picaturi de detergent intr-un bol cu ​​otet (care atrage micile musculite). Detergentul va reduce tensiunea superficiala, astfel incat mustele se vor scufunda si se vor ineca.

8. Eliminarea petelor de pe covoare

Se dizolva o lingura de lichid in doua cani de apa calda si se elimina pata cu o carpa alba curata, inmuiata in solutie. Repeta pana cand pata se absoarbe in carpa si dispare de pe covor. Apoi se clateste cu buretele cu apa rece si se usuca cu o carpa curata.

9. Sterge dulapurile din bucatarie.

La fel ca instrumentele de gatit, dulapurile pot avea depuneri de grasime din cauza vaporilor care se ridica in aer. Adauga putin detergent de vase intr-un pulverizator cu apa calda pentru a indeparta grasimea. Apoi, clateste cu o carpa foarte permeabila si usuca.

10. Elimina petele de ulei din beton

Daca ai o pata pe podeaua garajului, acopera pata cu bicarbonat de sodiu si apoi toarna niste detergent lichid de vase. Se freaca pata cu o perie de plastic si se lasa solutia sa actioneze cateva ore. Clateste si repeta pana cand pata a disparut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *