4 motive pentru a cumpara imbracaminte si incaltaminte second-hand

Ce inseamna imbracamintea si incaltamintea second-hand? Inseamna, pur si simplu, produse care au fost deja cumparate si / sau folosite de cineva inainte de a intra in posesia noastra. Unele produse pot fi la al doilea, al treilea, al patrulea proprietar etc. Unde se gasesc astfel de produse? In magazine special amenajate precum Monda. Acest magazin second hand ofera produse la kilogram, de la imbracaminte si incaltaminte, pana la accesorii si articole pentru casa. Produsele sunt aduse din tari precum Anglia, Olanda, Germania, Austria si Elvetia.

Va intrebati de ce ar trebui sa alegeti acest tip de imbracaminte sau incaltaminte, cand ati putea cumpara o haina noua sau o perche de pantofi la fel de noi? Asadar, sa incepem prin a analiza 4 motive grozave pentru a cumpara haine second-hand:

1. Lupta impotriva supra-consumului, un gest ecologic!

Stiti de cati litri de apa este nevoie pentru a crea o singura pereche de blugi? Este nevoie de mai mult de 10 000l. Un tricou de bumbac? Alti 2.700 de litri. Nu mai vorbim de cantitatea de CO2 emisa in timpul transportului etc. Deci vedeti legatura cu hainele second hand?

Atunci cand cumparam dintr-un magazin second-hand, de exemplu, este adevarat ca nu oprim societatea de consum. Cert este insa ca vom consuma ceva care a fost deja creat anterior. Practic, „daunele sunt facute”, dar nu trebuie sa facem si mai multe. Prin urmare, impactul asupra mediului si, mai exact, amprenta noastra ecologica va fi mai putin semnificativ decat daca am merge la un lant mare de magazine pentru a cumpara produse noi. Acesta este primul motiv care ne-ar putea determina sa cumparam haine  sau incaltaminte second-hand.

2. Respectam o anumita etica!

Se spune adesea ca suntem ceea ce mancam, dar am putea spune pur si simplu ca suntem ceea ce consumam, in general. Suntem consumatori, din pacate, care finanteaza afaceri imorale care angajeaza copii, care ofera salarii „inumane” etc. Cumparand, toleram astfel de practici! Deci, acesta este un al doilea motiv pentru a cumpara haine sau incaltaminte second-hand.

3. Achizitionarea din magazine second-hand insemna reducerea productiei de imbracaminte si incaltaminte!

Magazinele second-hand sunt, in general, un loc bun pentru a face afaceri bune, ramanand la moda. Aici veti avea o multime de beneficii pentru ca de obicei sunt disponibile haine ieftine. Nu uitati sa in trati in astfel de magazine, precum monda.ro, de mai multe ori pe luna, deoarece noile produse sunt constante.

4. Hainele second-hand va fac unici si in trend!

Nu putem spune niciodata ca avem suficiente haine, in special doamnele. De asemenea, moda are un inceput etern. Si daca in dulapul dvs. nu gasiti hainele si incaltamintea pe care vi le doriti, este posibil sa le gasiti in magazinul second-hand. Stiati, de exemplu, ca multi stilisti gasesc adevarate comori in asemenea locuri? Hainele second-hand pot fi combinate de minune cu cele noi, creand astfel tinute unice, surprinzatoare si pline de personalitate.

Daca pana acum erati sceptici in ceea ce priveste achizitionarea unor piese second-hand, speram ca prin cele 4 motive expuse mai sus v-am facut sa reconsiderati opinia. Va invitm la oricare dintre sediile Monda din Bucuresti pentru a va alege cele mai frumoase produse second-hand, la preturi mai mult decat acceptabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *