Profesionistii cumpara pesticide protectia plantelor de la regalfermierul.ro!

Insectele in gradina au fost intotdeauna o problema, mai ales cand vorbim de plante de sezon precum cartofii sau rosiile. Este dificil sa cresti o recolta sanatoasa fara un pic de ajutor din partea produselor profesionale. Din fericire, regalfermierul.ro ofera o gama vasta de pesticide, produse pe care clientii le pot achizitiona direct de pe site-ul https://www.regalfermierul.ro/pesticide-protectia-plantelor

De exemplu, erbicidul Buctril Universal este un erbicid cu actiune sistemica si de contact, actionand asupra majoritatii buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de porumb si grau (cu exceptia Nemtisor „Consolida”, Rocoina „Stelaria”, Urda vacii „Lepidium”), inclusiv asupra celor rezistente la 2.4D.

Substanta activa bromoxinil actioneaza ca inhibitor al fotosintezei si respiratiei celulare, iar acidul 2.4D afecteaza dezvoltarea celulara, diferentierea tesuturilor si respiratia celulara. Actiunea combinata a acestor doua substante active prezinta un puternic efect de control asupra unui spectru larg de buruieni.

Pentru ce se folosesc pesticidele?

Produsele pentru protectia plantelor, denumite in mod obisnuit pesticide, au rolul de a proteja productia agricola impotriva atacurilor multiple care pot impiedica dezvoltarea corespunzatoare a plantelor: insecte daunatoare, boli (ciuperci …), buruieni. Pesticidele promoveaza recoltele obisnuite, de calitate si suficiente, astfel incat acestea prezinta mai multe avantaje precum:

Protejeaza culturile impotriva daunatorilor.

In natura, numeroase atacuri pot impiedica dezvoltarea corespunzatoare a plantelor: daunatori precum insecte, boli (ciuperci, bacterii, virusuri), buruieni, etc. Rolul produselor de protectie a plantelor este de a proteja produsele agricole impotriva acestor amenintari. Ele cuprind diferite familii de produse.

Ajuta la mentinerea calitatii alimentelor.

Utilizarea produselor de protectie a plantelor ajuta la recoltarea unor produse sanatoase, bune si comestibile, care evita anumite alergii sau intoxicatii pentru om. De exemplu, protectia impotriva fungicidelor, pe langa practicile culturale, ajuta la lupta impotriva ciupercilor, unele produc micotoxine extrem de periculoase pentru sanatate. 

Un alt exemplu: dezvoltarea Datura (buruiana) in culturile de legume poate duce la prezenta semintelor toxice.

PANTERA 40 EC este un alt exemplu de produs ce poate fi achizitionat de la regalfermierul.ro, deoarece aceasta substanta este benefica pentru un anumit grup de plante precum soia, cartofi, sfecla de zahar sau rapita.

Erbicidul Pantera 40 EC este absorbit de catre frunzele buruienilor graminee si se transloca in intreaga planta. Substanta activa se acumuleaza in punctele de crestere unde blocheaza sinteza normala a lipidelor, ducand la moartea plantei (buruieni).

Efectul deplin este obtinut la 14-21 zile de la aplicare. Performantele tratamentului cu erbicidul Pantera 40 EC nu sunt afectate de ploi, in masura in care acestea survin dupa uscarea produsului pe plante.

Produsul este compatibil cu majoritatea erbicidelor, fungicidelor si insecticidelor.

Protectia culturilor a aparut cu mult timp in urma. Sulful a fost folosit in Grecia Antica, inca din 1000 i.Hr. Arsenicul este recomandat de la inceputul erei noastre ca insecticid de Pliniu cel Batran, naturalistul roman. Aceste substante au fost folosite in Evul Mediu pentru a lupta impotriva rozatoarelor. In secolul al XIX-lea, utilizarea pesticidelor a urmat progresul chimiei minerale care s-a dezvoltat si a autorizat comercializarea tratamentelor fungicide (impotriva ciupercilor) pe baza de mercur sau sulfat de cupru, cum ar fi amestecul de Bordeaux (amestec de sulfat de cupru si var, care ajuta la lupta impotriva mucegaiului, ciupercii parazite din vita de vie si cartof). 

Dupa al Doilea Razboi Mondial, pesticidele au beneficiat de aceasta data de dezvoltarea chimiei organice cu aparitia unui numar mare de compusi sintetici. In anii 1950, insecticidele organoclorura, cum ar fi DDT (diclorodifeniltrichloroetan), au fost utilizate in cantitati mari in medicina preventiva, pentru a distruge tantarul malariei si in agricultura, pentru eliminarea gandacilor de cartofi din Colorado.

In ziua de astazi, erbicitele si pesticidele au evoluat, astfel incat nu fac altceva decat sa elimine potentialii daunatori lasand recoltele sa creasca intr-un mod sanatos.

Cum ne aparam de diversi daunatori?

Pentru a scapa de Limacsii trebuie: 

-in jurul zonei pe care dorim sa o protejam, se traseaza o dunga de var cam de doi-trei centimetri pe care melcii o vor evita;

-putem planta mustar sau salvie. Acestea fiind doua soiuri de plante care indeparteaza melcii;

-ingropam la adancime mica vase umplute cu bere. Melcii sunt atrasi de miros si vor sfari innecandu-se in aceste recipiente cu bere;

-acoperim pamantul cu saci umeziti sau bucati de celofan, melcii se vor ascunde sub acestea iar la intervare regulate in vom aduna si arunca. 

De asemenea, solutii pentru a scapa de Gandacii de Colorado: 

-una dintre cele mai simple modalitati de a scapa de gandacii de Colorado este sa folositi cenusa. Punem cenusa sub fiecare tubercul de cartof si de jur-imprejurul plantei. Cenusa este un renumit fitosanitar, asa ca il puteti folosi cu incredere;

-Preparam din frunze de nuc frunze (stranse de toamna) o solutie cu care vom stropi plantele. Aceasta solutie se prepara cu doua saptamani inainte de aparitia gandacilor. 

Cel mai simplu este sa folosim pesticidele oferite de regalfermierul.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *