Make-up bio: de ce sa alegem cosmetice bio pentru frumusetea noastra

Machiaj realizat cu cosmetice bio sau cu produse cosmetice traditionale? Este o intrebare pe care, cu siguranta, si-o pune orice doamna si domnisoara care foloseste produsele de make-up.

Acum, produsele de make-up pot fi gasite peste tot: in parfumerie, farmacie sau supermarket si in magazinele online. De fapt, acestea din urma au cunoscut o dezvoltare infloritoare in ultimii ani. Un astfel de magazin este rfresh.ro. Magazinul ofera o gama diversificata de produse cosmetice bio, de la creme, la produse de make-up, de la pasta de dinti, la scutece pentru bebelusi.

Dar care sunt parametrii pentru alegerea „celor mai bune” produse?

Pentru a intelege acest lucru, sa pornim de la o clarificare lingvistica: termenul „cosmetic” deriva din grecescul „Kosmetikon”, adica „capabil sa infrumuseteze”. Imbunatatirea aspectului exterior, in special al fetei, este o dorinta pe care fiecare femeie o are si un aspect pe care il pretuieste.

Prin urmare, adevarata provocare pentru companii este de a convinge consumatorii de fiabilitatea brandurilor lor. Inutil sa o negam: publicitatea influenteaza foarte des alegerea noastra. Companiile traditionale de cosmetice stiu bine acest lucru si din acest motiv investesc mult buget in marketing si testimoniale. Marcile de produse cosmetice naturale, pe de alta parte, se concentreaza pe ingredientele folosite. O companie de succes este cea care reuseste sa mentina consumatorii si sa creasca numarul de vanzari. Cu toate acestea, cel mai cunoscut brand nu este intotdeauna cel mai sanatos pentru chipul dvs.

Cosmeticele naturale au o vizibilitate mai mica, dar, spre deosebire de produsele de make-up traditionale, nu urmaresc sa „influenteze” clientul. Satisfactia vine din succesul obtinut. Machiajul organic reuseste sa obtina acelasi rezultat estetic, dar oferind un beneficiu evident pielii. Ati observat vreodata ca in publicitate se vrobeste de „efect estetic” si niciodata de „ingrediente utilizate”? Acest lucru se datoreaza faptului ca nu ar fi convenabil ca producatorii de produse traditionale de make-up sa sublinieze prezenta parabenilor sau a substantelor daunatoare pielii. Un ruj, un fard sau un iluminator sunt produse pe care femeile le folosesc in fiecare zi. Alegerea doar a ingredientelor naturale este o datorie fata de noi insine si de mediu.

Cosmetica organica, in istoria umanitatii, a avut un interes si o difuzie foarte raspandite. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile obisnuiau sa se machieze folosind extracte din flori, plante sau sol. Cine nu-si aminteste acel fard de ochi albastru stralucitor pe care Liz Taylor l-a purtat ​​cand a interpretat-o pe regina Cleopatra? Cosmetica naturala a existat dintotdeauna. De-a lungul timpului, dorinta de a gasi un „elixir pentru frumusete si tinerete” a stimulat inceperea studiilor si a laboratoarelor de cercetare. Aceasta tendinta profitabila insa, a fost „contaminata” de dorinta de profit, iar puritatea produsului a fost compromisa.

In ultimii ani, o constiinta etica se consolideaza si in sectorul produselor cosmetice. Machiajul organic castiga tot mai mult consens. Nu este vorba doar despre ingrediente „vegan Ok” sau „cruelty free”, ci despre componente hidratante si hranitoare naturale. Femeile care inteleg ca pielea trebuie sa absoarba produse naturale sunt in numar tot mai mare. Uleiurile minerale sau parafina au fost interzise in favoarea uleiurilor sau a glicerinei vegetale. De fapt, in produsele de machiaj organic se folosesc doar ingrediente sanatoase si benefice. Ingrediente active deja prezente in corpul uman care, raspandite pe pielea fetei, contribuie la revitalizarea acestuia.

Asa ca, faceti o evaluare responsabila a machiajului pe care il considerati cel mai potrivit pentru pielea dvs. si vizitati magazinul rfresh.ro pentru a va convinge de calitatea produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *