Numara stelele – O poveste din Copenhaga de Lois Lowry – recenzie

Buna draga mea, intr-o perioada in care totul pare cu susul in jos, am ales sa citesc, sa ma regasesc si sa acord mai multa atentie detaliilor. Pe Instagram iti aratam ultima cartea pe care am primit-o de la Libris si azi vreau sa iti vorbesc despre ea.

Numara stelele o carte pe care am pus ochii acum mult timp, m-a trimis in timp, in periodata in care germanii puneai stapanire pe diferite tarii, printre care si Danemarca, o tara mica condusa de rege.

Povestea ne pune in prim plan doua prietene, pe Annemarie si Ellen, cea din urma face parte dintr-o familie de evrei, si dupa cum bine stii, acestia au avut de suferit in perioada razboiului, mai ales din cauza nemtilor.

In seara de anul nou evreiesc cativa soldati nemti au venit sa ii „relocheze” pe evreii, asa au ajuns si in blocul in care locuia Annemarie si prietena ei Ellen Rosen. Oare ce se va intampla cu Ellen si familia ei?

Trebuie sa recunosc ca povestea scrisa de Lois Lowry este foarte interesanta si te face sa te gandesti prin ce au trecut oamenii in aceea perioada.

Pentru ca stiau deja ce urmeaza sa se intample au reusit sa ajute familia Rosen, si cele trei fete – Annemarie, sora s-a mai mica Kristi si Ellen ajung la fratele mamei lui Annemarie, unde totul se schimba.

Desi vorbim despre o carte de 141 de pagini, actiunea este concentrata si foarte bine realizata, te tine cu sufletul la gura si te face sa te gandesti daca familia Rosen scapa de „relocare” si daca cele doua prietene se vor revedea vreodata.

Pe Libris.ro vei gasi atat acest volum cat si alte opere scrise de Lois Lowry dar Numara Stelele – O Poveste de Copenhaga – este prima pe care o citesc scrisa de acest autor si cred ca pe viitor voi alege si alte carti scrise de el.

Un comentariu la „Numara stelele – O poveste din Copenhaga de Lois Lowry – recenzie

  1. Multumesc pentru recenzie, de abia astept sa o citesc si eu, este timpul perfect pentru lectura si nu mai am alte carti noi de citit 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *