Ce produse alegem pentru igiena casei?

Curatarea casei inseamna curatarea suprafetelor precum: podele, pereti, ferestre, covoare si aparatele pe care le utizam frecvent, insa este necesar sa fie igienizate absolut toate aparatele din casa. Cu exceptia covoarelor si a tapiteriei, majoritatea suprafetelor casnice sunt dure. Tehnic, igienizarea produselor din casa, se refera la curatarea suprafetelor dure.

Niciun produs nu poate sa ofere rezultate optime pentru toate suprafete, tocmai de aceea pe piata exista numeroase tipuri de produse pentru igienizare destinate fiecarei suprafete in parte, in functie de materialul din care este realizata. De asemenea, fiecare produs este formulat in asa fel incat sa curate eficient orice tip de murdarie si sa indeparteze orice bacterie.

Produse de curatare pentru casa neabrazive

Produse de curatare neabrazive, destinate curatarii tutror suprafetelor, indiferent de naterialul din care sutn realizate sunt comercializate sub diferite forme. Acestea sunt disponibile pe piata sub forma de pulberi care pot fi dizolvate la o rezistenta corespunzatoare, dar si sub forma de lichide care pot fi diluate sau utilizate ca atare. Majoritatea prduselor sub forma de lichide pot fi utilizate exact asa cum sunt fara a fi necesara diluarea, intrucat sunt preparate in functie de cantitatea pusa la vanzare. Cele mai noi pulberi si lichide sunt produse concentrate. Lichidele sunt, de asemenea, disponibile ca spray-uri, sau in sticle care presupune pulverizarea cu pompita.

Produsele de curatare care nu sunt abrazive, contin adesea agenti antimicrobieni, special pentru a dezinfecta suprafetele. In cazul produselor de acest tip, modul de actionarea este specificat pe eticheta. Fiecare produs este reglementat si aprobat.

Ingredientele produselor de igienizare a casei

In ceea ce privete ingredientele speciale ale produselor de curatare neabrazive, ei bine predomina agentii tensioactivi si producatorii, a caror prezenta este remarcata prin aparitia constanata  spumei, mai cu seama in cazul solutiilor de apa diluate. Insa, in cazul produselor concepute pentur uz universal, cantitatea de spume este ceva mai redusa, astfel incat ajuta la o clatire rapida. Majoritatea agentilor de curatare destinat uzului universal functioneaza la capacitate maxima in conditii alcaline, astfel incat contin adesea o sare tampon alcalina, cum ar fi carbonatul de sodiu.

Insa, acesti agenti de curatare pot sa contina si alte tipuri de ingrediente, cum ar fi amoniacul, uleiul de pin si solventii organici precum etanolul sau izopropanolul, eficienti si care actioneaza foarte bine.

Produsele de igienizare a casei, menite sa omoare germenii de pe suprafetele neinsufletite, se gasesc cu usurinta in magazinele de specialitate. De exemplu, pe site-ul oficial al magazinului online  https://www.sterge.ro/ aveti posibilitatea de a gasi numeroase tipuri de produse destinate atat igienizarii casei, cat si produse pentru igiena personala si echipamente de protectie.

In ceea ce priveste identificarea produselor dezinfectante, ei bine, fiecare produs are mentionat pe eticheta modul de actionare si ingredientele din care este realizat. In functie de ingredientele active si de formularea lor specifica, aceste produse pot ucide o mare varietate de microorganisme care pot trai pe suprafetele gospodariei, cum ar fi bacteriile alimentare, precum Salmonella; virusul rece; si ciupercile extrem de periculoase pentru sanatatea dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.