Cartea pierduta a vrajitoarelor de Deborah Harkness – recenzie

Buna draga mea, luna mai a fost o luna destul de slaba daca ma gandesc la cartile citite. Totusi am citit o carte pe care mi-o doream de multa vreme, dar pe care ironic…am citit-o acum mult timp. Am gasit-o in format pdf dar pentru ca nu am gasit si celelate parti, am renunat la aceasta serie.

Cartea pierduta a vrajitoarele de Deborah Harkness este o tare interesanta, pe care desi am citit-o luna aceasta am recitit-o cu mare drag. Inca de la inceput facem cunostinta cu Diana Bishop o vrajitoare care face din cel mai vechi clan de vrajitoare, dar care a ales sa nu isi foloseasca magia.

Devin alchimisit si totul se schimba cand intra in posesia unui manuscris pierdut, mai exact Ashmole 782, desi isi da seama ca este ceva legat de acest manuscris, ca este un volum vrajit, alege sa isi infraneze impusurile primite din partea magiei si sa returneze cartea imediat dupa ce isi face insemnarile stiintifice.

Din accea zi totul s-a schimbat si Oxfordul a fost asaltat de o multime de creaturi – demoni, vampiri si vrajitoare, acestea pur si simplu voiau sa stie mai multe despre carte, fiind absolut siguri ca aceasta reprezinta cartea de mult pierduta a vrajitoarelor.

Printre aceste creaturi se afla si Matthew Clairmont, un vampir care este in cautarea acestui manuscris de multa vreme. Ceea ce este captivat in aceasta carte este faptul ca intre cei doi se leaga o prietenie destul de stransa, desi este strict interzis.

Mi-a placut cartea foarte mult si trebuie sa recunosc ca este prima carte pe care o citesc scrisa de Deborah Harkness, dar cu siguranta voi citit si celelalte doua parti – Scoala noptii si Cartea vietii, ambele carti le gasesti pe Libris.ro.

Iti pot spune ca este o carte captivanta, pe care am citit-o cu drag. Trebuie totusi sa iti zic ca are un scris destul de mic, asa ca daca porti ochelari ca mine, exista posibilitatea sa simti o oarecare oboseala, eu cel putin asa patesc.

In curand voi incepe si cel de-al doilea volum Scoala noptii, despre acesta iti voi spune impresiile mele imediat ce o voi termina, pana atunci te rog sa imi spui ce alte carti cu varcolaci, vrajitoare mai cunosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *