Analiza economică a forajelor de apă

A proiecta corect un puț pentru uzul curent dar și pentru necesitățile de viitor ale Dvs. implică o economie pe termen lung, puțul trebuind că acopere necesitățile de apă pentru 25 –  100 de ani.

Atunci când este proiectat un puț, pentru a obține proiectul, o companie poate să ofere o estimare foarte mică a costului, realizând calcule pentru un puț mai mic și mai ieftin, care pe parcursul anilor ar putea să implice cheltuieli mai mari pe măsură ce puțul este utilizat; un puț care a costat mai puțin la început nu înseamnă că va avea cheltuieli mici de funcționare în timp.

Costurile inițiale care sunt implicate în construcția puțului dar și costurile din viitor, atunci când va funcționa puțul vor fi influențare de felul în care a fost proiectat puțul și calitatea materialelor care a fost implicată în construcția puțului; durata acestuia este influențată de materialele utilizate, de metoda folosită pentru forare și de ustensilele implicate, dar și de mărimea acestuia, care ar putea în timp să nu mai fie suficientă.

            Oțelul din care este construită carcasa puțului poate să fie de mai multe tipuri, cel cu conținut scăzut de carbin, care este cel mai ieftin, dar mai puțin rezistent, oțel cu o rezistență înaltă la coroziune, mai scump, și din oțel inoxidabil, care este cel mai rezistent dintre celelelalte tipuri de oțel, dar este varianta cea mai scumpă de oțel care poate fi utilizată.

            Pentru a putea compara cele trei tipuri de oțel, trebuie să vedem cum reacționează tipurile de oțel la același tip de mediu.

            Adâncimea și diametrul puțului influențează, de asemenea costul unui puț forat, nu doar materialele utilizate atunci când hotărâm să forăm un puț, dar și tehnlogia pe care o folosesc diversele companii care se ocupă cu astfel de lucrări, așa cum sunt forajele de puțuri de mare și mică adâncime realizate de compania Prodac care utilizează mașinării performante.

            Un puț care să reziste mai mult și să aibă costuri mici de întreținere pe parcursul utilizării lui trebuie să fie executat cu tehnologie performantă, cu materiale de bună calitate și să fie suficient de adânc și cu diametru mare așa încât să răspundă cerințelor pe termen lung ale utilizatorului.         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *